METEO. Cod portocaliu de ninsori şi vânt în opt judeţe

Data publicării:
22032013 20cod-56196

Din această dimineaţă a intrat în vigoare şi un cod galben de vânt puternic, ninsori viscolite si frig, pentru toate judeţele ţării, excepţie făcând cele care sunt sub avertizarea codului portocaliu . Vremea rea se va menţine până săptămâna viitoare, spun meteorologii, care nu exclud emiterea unei avertizări de cod portocaliu.

De două zile meteorologii au anunţat o înrăutăţire a vremii în toată ţara: vânt puternic, ninsori şi chiar viscol.

Autorităţile se aşteaptă ca intensificările vântului să depăşească 80 de kilometri pe oră în judeţele Mehedinţi, Dolj, Gorj şi Teleorman încă de la primele ore ale zilei de vineri, iar spre după-amiază situaţia va deveni periculoasă şi în Moldova.

Ar putea fi emisă chiar o avertizare de cod portocaliu de vânt pentru aceste zone, ceea ce înseamnă că județele Moldovei ar avea de înfruntat nu doar ninsori abundente, ci și viscolite.

AZI

În vest, centru şi nord vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificãri, cu viteze de 55-60 km/h şi de peste 80-90 km/h la munte, viscolind sau spulberând temporar zăpada.În sud şi sud-est precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ploaie. În Moldova ninsorile se vor extinde treptat începând din nordul regiunii, iar vântul se va intensifica atingând la rafalã 80 km/h şi viscolind ninsoarea mai ales în partea a doua a intervalului.În cursul nopţii de vineri cerul se va degaja în regiunile vestice, iar ninsorile, viscolite, se vor semnala mai ales în jumãtatea esticã a teritoriului şi în zona de munte, în timp ce în sud şi sud-est precipitaţiile vor fi mixte şi vântul va avea viteze ce vor depăşi local 60-70 km/h. Maximele zilei vor fi cuprinse între minus 1 și 10 grade.

În intervalul20.03 - 27.03 este în vigoare uncod galben pe Dunăre.

Și în Bucureşti vremea se răcește. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar vântul va avea intensificări. Temperatura maximă va fi de 8-9 grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri