Mii de români își petrec sărbătorile pascale în Bulgaria 

Data publicării:
varna plaja bulgaria wiki

Punctul de trecere din Vama Veche spre Bulgaria s-a aglomerat încă de la ora 8. Dornici să ajungă pe litoralul bulgăresc, acolo unde vor petrece Paştele şi 1 Mai, mii de turişti români au aşteptat şi câte o oră la coadă ca să poate trece graniţa. Unii şi-au pierdut răbdarea.

„Jale! Până acum jale! De o oră stăm”, a reclamat un șofer.

„Pe banda asta nu ştiu, îi numără, ce face? Am făcut din Ploieşti până în Vama Veche două ore jumate și din Vamă și un kilometru într-o oră”, a adăugat un alt șofer.

Controlul vamal se face pe trei fire. Cu toate acestea coada de maşini porneşte de aici de la punctul de trecere a frontierei şi se opreşte tocmai în localitatea Vama Veche.

Pentru a face faţă numărului mare de turişti, poliţiştii de frontieră au luat măsuri suplimentare.

Numărul poliţiştilor de frontieră care execută controlul fizic a fost suplimentat. Iar ca o altă măsură luată a fost ca şi înaintea punctului să existe poliţişti de frontieră care să fluidizeze pe cât posibil. O recomandare a Poliţiei de Frontieră este ca şi celelalte două puncte cu specific rutier şi mă refer la Negru Vodă şi Ostrov să poată fi o alternativă pentru ieşirea din ţară”, a spus Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Cele mai căutate staţiuni de pe litoralul bulgăresc sunt Nisipurile de Aur, Albena şi Balcic.

„Pachetele din Bulgaria sunt mult mai acceptabile ca şi costuri, în comparaţie cu cele din România. De asta preferăm Bulgaria”, a spus un turist.

„Din curiozitate, este prima dată. Mulţi merg acolo pentru că e mai ieftin, servicii bune... Nu ştiu, vreau să văd”, a adăugat un alt turist.

Anul trecut de Paşte şi 1 Mai, peste 19.500 de turişti români au trecut graniţa în Bulgaria, prin Vama Veche.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri