Miron Cozma, din nou la Petroșani, după cinci ani de interdicție

Data publicării:
5482426 20mediafax 20foto 20dan 20lungu-36507

Miron Cozma a ajuns, duminică după-amiază, la Petroşani, fiind prima sa vizită în localitate după ce, în 1 decembrie, i-a expirat interdicţia de a intra în oraş.

Cozma, însoţit de un grup de prieteni şi de soţia sa, Marinela Niţu, a fost întâmpinat la intrarea în Petroşani de fratele său, Tiberiu Cozma, lider de sindicat la Mina Lonea, dar şi de alţi membri ai familiei şi foşti ortaci.

Fostul lider al minerilor a declarat că este foarte emoţionat, menţionând că nu a mai fost de 16 ani în casa fratelui său din municipiul Petroşani.

De când a ieşit din penitenciar, în cei cinci ani de interdicţie, lui Miron Cozma i-a fost permis să tranziteze municipiul Petroşani doar pentru a ajunge la mormântul părinţilor săi din Petrila sau pentru a participa la evenimente în Lupeni sau Uricani.

Cozma a vizitat sediul Companiei Naţionale a Huilei din Petroşani pentru a vedea ce s-a schimbat, a trecut pe la fostul sediu al Ligii Sindicatelor Miniere din Valea Jiului, în prezent părăsit, şi a mers cu un grup de prieteni într-un local cu specific hardrock pe care îl frecventa înainte de a intra în închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri