Sari la conținut

Moldova: Acuzat că a jucat cu Plahotniuc, Ghimpu îl dă în judecată pe Fota

 

Considerat de mult timp drept omul care controlează, prin tentaculele sale politice şi de afaceri, Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc se află în aceste zile într-o campanie puternică de a acapara postul de premier al Guvernului de la Chişinău, după ce partidul rival, PLDM, a încasat două lovituri majore, prin arestarea lui Vlad Filat şi demiterea lui Valeriu Streleţ din funcţia de prim-ministru.

„Până la urmă, miliardul a fost furat cu contribuția pro-europenilor noștri. Principalul aliat a lui Plahotniuc este Ghimpu. Adică, pro-românul Ghimpu, omul nostru Ghimpu este cel care l-a sprijinit și îl sprijină pe Plahotniuc pe un joc politic absolut murdar împotriva lui Filat. Ghimpu a sperat că dacă Filat se duce de râpă, el preia o parte din electoratul lui Filat și se întărește el politic. Ce este acum în Republica Moldova, este o mizerie pe mai multe planuri, nu doar economic, dar și politic”, acuza recent Iulian Fota, declaraţie care a stârnit ulterior furia lui Ghimpu.

În aceste zile, clasa politică de la Chişinău este angrenată într-o cursă contracronometru pentru numirea unui nou premier, termenul final fiind 29 ianuarie. Asta, după ce în 4 ianuarie Parlamentul moldovean nu a avut cvorum pentru a vota propunerea iniţială înaintată de preşedintele Nicolae Timofti, în persoana lui Ion Sturza, care a mai deţinut în trecut acest portofoliu.

Pe aceeași temă