Iulian Fota a fost demis din funcția de secretar de stat în MAE. „Premierul nu a jucat vreun rol și nu este nici o chestie de partid”

Data publicării:
Iulian Fota
Iulian Fota a fost demis din funcția de secretar de stat în MAE. Foto: Facebook/ Iulian Fota

Iulian Fota confirmă, într-o postare pe Facebook, că a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul de Externe. El spune că este vorba despre „o simplă tranșare de situație în cazul a două viziuni foarte diferite” și că decizia nu are nicio legătură nici cu premierul Marcel Ciolacu, nici cu PNL.

„Este un caz simplu, fără nici o conotație politică. O simplă tranșare de situație în cazul a două viziuni foarte diferite. Eu cred că MAE trebuie condus partenerial, prin respect reciproc și bună înțelegere. Asta nu-i știrbește ministrului de externe nici autoritatea, nici prestigiul. Ba dimpotrivă. Forța unui om inteligent crește când se înconjoară de oameni competenți. În plus, MAE este al României, deci noi toți trebuie să ne servim țara având cât mai bine grijă de această atât de importantă instituție. Mai ales în acest an critic. Fiind concediat, e clar că alții au altă părere și și-au impus voința prin forța prerogativelor deținute”, a scris Fota.

„Premierul nu a jucat vreun rol, dincolo de semnarea deciziei, conform fișei postului. Nu vedem situația României la fel, dar nu am ce să-i reproșez în relația cu mine. Decizia concedierii mele nu vine de la domnia sa. Și eu procedam la fel, cât timp un ministru este mai aproape de domnia sa. Și nu este nici o chestie de partid, PNL fiind mulțumit de prestația mea. În definitiv, lucrurile bune pe care le-am făcut se datorează și sprijinului primit de la partid”, a continuat el.

„Cam ăsta este tabloul, banal și foarte românesc. Nu am cerut eu să vin la MAE, nu am cerut nici să plec. O fac cu fruntea sus, lăsând în spate realizări colective extrem de importante pentru securitatea națională a României. Aș fi apreciat, dacă tot am făcut treaba bună, să nu fiu umilit la plecare. Dar atât s-a putut. Voi continua să fiu loial Țării mele și să o servesc bine acolo unde viața mă va duce. Noi să fim sănătoși”, a mai scris el.

Fota a negat, de asemenea, că ar pleca într-un post de ambasador.

„Nu plec nicăieri. Rămân pe baricada României Occidentale”, a spus el.

Fota, fost consilier prezidențial, era secretar de stat pentru afaceri strategice.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri