Nereguli la o fundaţie pentru câini. Poliţiştii din Botoşani au găsit adăposturi fără autorizaţie

Data publicării:
padoc

Primul padoc construit fără autorizație a fost găsit de polițiști în comuna Ungureni, unde primăria a demolat construcția. În comuna Roma se află cel de-al doilea padoc. Aici sunt cazați aproape 50 de câini adunați de pe străzile din Botoșani. Nici acesta nu are autorizație.

„Sunt aduși de fundația Ador, de la Botoșani, dar nu au acte oficiale, nu avem nimic oficial la primărie. Condițiile nu sunt chiar atât de bune și ne deranjează pentru că există un pericol, poate să sară peste gard, să muște un cetățean, un copil”, spune Gheorghe Bârliga, primarul comunei Roma.

Reprezentanții fundației spun că nu au nevoie de autorizație din partea primăriei pentru că animalele sunt ținute într-un spațiu privat.

„Terenul respectiv e proprietate privata, iar domnul respectiv ține câinii și pentru pază și a mai adunat și el câini de pe acolo, de pe stradă, ca să nu-i lovească mașinile, ca să nu atace oamenii”, precizează un reprezentant al fundației Ador.

Serviciul de Investigare a Fraudelor verifică provenienţa şi modul în care au fost cheltuite fondurile ONG-ului.

„Nu vor găsi nicio neregulă în actele Ador-ului, pentru că sunt donații stricte, trimit bani direct unei firme furnizoare de mâncare pentru căței”, se apără cei de la fundație.

Conducerea fundației a precizat că banii sunt destinați pentru hrană, tratamentul și sterilizarea câinilor fără stapân.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri