Video Noi imagini cu agresiunea terifiantă a doi tineri în trafic: au continuat să lovească pasagerele, după ce s-au suit în mașină

Data actualizării: Data publicării:
bataie trafic masina

Scene de o violență șocantă, surprinse în trafic, în București. Doi tineri, despre care martorii spun că ar fi căutat mașini cu geamul deschis, au fost filmați în timp ce lovesc cu bestialitate un pasager aflat pe locul din față al unui autoturism oprit la semafor. Nu s-au oprit aici, ci au intrat în mașina respectivă, în care erau cel puțin două fete și au continuat să le lovească. Este posibil să se fi aflat sub influența drogurilor, a sugerat, la Digi24, liderul unui sindicat al polițiștilor.

Imaginile au un puternic impact emoțional:

O altă filmare arată cum agresiunea a continuat ulterior, în mașină. Nimeni nu a intervenit.

Imaginile au ajuns acum la polițiști, care anunță că au început cercetările în acest caz.

Cei doi atacatori au fost observați având un comportament suspect și în alte zone din Capitală. 

Imaginile au fost filmate în jurul orei 18:00, în zona Spitalului Sfânta Maria. Doi indivizi coboară de pe trotuar și merg printre mașinile care staționau la semafor. Se opresc în dreptul unui autoturism, apoi, fără ezitare, merg la cel din fața lui, iar unul dintre indivizi începe să dea cu pumnul, fără milă, în persoana aflată în dreapta. Iar ce e mai îngrozitor abia urmează - deschid portiera din spate și intră în mașină. Șoferul a cărui cameră de bord a filmat întreaga scenă a venit cu mai multe detalii.

În dreapta și în spate sigur erau două fete. Eu i-am observat de la intersecția anterioară, ei se plimbau de la o parte spre alta și urmăreau mașinile cu geamuri deschise și persoanele vulnerabile. La un moment dat, tipul care lovește are telefonul în mână, nu stiu dacă era al lui sau din mașina respectivă”, spune martorul.

O altă filmare, realizată după ce indivizii au urcat în autoturism, arată că aceștia continuă să lovească oamenii aflați înăuntru.

După ce imaginile au fost difuzate de Digi24, telespectatorii ne-au semnalat că i-au recunoscut pe cei doi agresori.

„Am reținut exact hanoracul grena și gluga, ei erau cei din filmarea de la știri. Eu mergeam, ei veneau din spate și alergau foarte repede. Veneau spre Șoseaua Alexandria dinspre Herăstrău, către Docenților. Pe trotuar, printre mașini, păreau că fug după cineva ori fugeau de ceva”, spune un martor.

Psiholog: Ceea ce ar trebui să facem de fiecare dată ar fi să sunăm la 112

Imaginile au fost comentate, la Jurnalul de Seară, de Cosmin Andreica, președintele sindicatului polițiștilor Europol și de psihologul Mirela Zivari.

Având în vedere tupeul pe care îl manifestă în plină zi, vorbim de un bulevard foarte aglomerat, de zeci de mașini în aşteptare la culoarea roșie a semaforului. Am dubii cu privire la starea psihofizică”, spune Cosmin Andreica, liderul sindicatului polițiştilor Europol.

Nu cred că a fost aleasă la întâmplare, pentru că anterior atacului, ei verificaseră mașina din spate. În trafic, este o metodă foarte cunoscută. Ai o geantă pe scaunul din dreapta. Ți se sparge geamul, ți se ia. De multe ori, fiind în mașină, în habitatul lui, ai o temere în a te da jos. Ceea ce ar trebui să facem de fiecare dată ar fi să sunăm la 112”, spune Mirela Zivari, psiholog.

Spiritul civic lasă mult de dorit. Oricât am da în instituțiile Poliției Române, niciodată nu vom avea un polițist pentru o persoană vulnerabilă. Este inacceptabil. Vorbim de București, unde erau 50 de mașini in trafic”, spune Cosmin Andreica, liderul sindicatului polițiştilor Europol.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu consideră că oricine ar fi putut cădea victimă unui astfel de atac brutal. „Indivizii au venit cu o nonșalanță înspăimântătoare (...) Eu nu am trăit, să știți, nici în perioada ceaușistă și nici după 1989, într-o atmosferă atât de nesigură, cu un grad atât de mare de insecuritate pentru simplul cetățean, ca acum”, a comentat CTP la Digi24.

Sesizați de Digi24, polițiștii din Capitală au anunțat că au început cercetările în acest caz.

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri