Patronul uneia dintre reţelele verificate de ANAF, prieten cu preşedintele Klaus Iohannis

Data publicării:
ioan ciolan ambient

Ioan Ciolan şi soţia sa au fost printre cele 10 cupluri invitate acasă la Klaus Iohannis pe 23 noiembrie 2014, pentru sărbătorirea victoriei în alegerile prezidenţiale. Presa a scris atunci că toţi invitaţii sunt prieteni apropiaţi ai familiei Iohannis.

La vremea respectivă, afacerea cu magazine de amenajări interioare a lui Ioan Ciocan făcea obiectul unui dosar DIICOT. Presa a scris că procurorii verifică o posibilă infracţiune de evaziune fiscală. Era vizată perioada octombrie 2011 - noiembrie 2012 şi se vorbea despre tranzacţii fictive, prin intermediul unor firme fantomă, care ar fi adus un prejudiciu de peste 9 milioane de lei. Conform comunicatului DIICOT din octombrie 2014, Ambient şi Mitliv SRL, din Craiova, ar fi folosit un off-shore din Cipru şi mai multe firme fantomă. În dosar a fost pusă sub învinuire societatea - mai exact, SC Ambient SA ca personă juridică - pentru infracţiunea de evaziune fiscală şi spălare de bani. Un punct de vedere al conducerii companiei preciza că patronul Ioan Ciolan nu este acuzat şi colaborează cu procurorii în această anchetă. În septembrie 2015, 14 persoane au fost trimise în judecată de DIICOT Craiova. Printre acestea, Ion Liviu Cioană, patronul Mitliv SRL. În comunicatul care anunţat trimiterea dosarului la instanţă procurorii au precizat că în cazul Ambient ancheta a vizat conducerea magazinului din Craiova.

Înfiinţat în 1993, la Sibiu, şi dezvoltat în special în Transilovania, lanţul Ambient are mari probleme financiare. În 2011, compania a raportat o cifră de afaceri de 585 de milioane de lei şi pierderi de 17 milioane de lei. În următorii doi ani a revenit pe profit pentru ca în 2015, Ioan Ciolan să declare insolvenţa.

Astăzi, ANAF şi DIICOT Oradea au făcut percheziţii în mai multe magazine Ambient, într-un nou dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproape 50 de milioane de lei.

Citiţi şi:

Controale antifraudă la două mari lanțuri de magazine. Suspiciune de evaziune de 50 milioane de lei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri