Percheziții la casa şi la firmele „regelui asfaltului” din Banat, Georgică Cornu

Data publicării:
georgica-cornu

Procurorii DIICOT vorbesc despre un prejudiciu adus statului de aproximativ 61 de milioane de lei. Aceștia ar fi fost încasați de Georgică Cornu, care este și președintele Camerei de Comerț și Industrie din Timiș, prin facturi false.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, judeţul Mehedinţi, procurau facturi false pentru cumpărarea de materiale de construcţii, care erau apoi introduse în contabilitate.  

Procurorii și polițiștii percheziționează atât casa omului de afaceri, cât și sediile grupului de firme controlat de acesta.

Georgică Cornu are o avere estimată la aproape 150 de milioane de euro.

Georgică Cornu a început activitatea în construcţii în anul 2000, realizând lucrări în mai multe oraşe din ţară. În anul 2012, grupul de firme Izometal - Confort al omului de afaceri Georgică Cornu a intrat în insolvenţă, având datorii de zeci de milioane de euro.

În anul 2006, Georgică Cornu a câştigat primul mandat în fruntea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara. În 2010, el a fost reales, iar în luna februarie 2014, Cornu a câştigat al treilea mandat în fruntea aceleiaşi instituţii.

Percheziţii au loc şi la zece adrese din Strehaia, la palatele romilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri