Percheziții la clanul Cămătarilor și al Sportivilor. Este vizat și Florian Puiu, consilier local la Primăria Sectorului 4

Data publicării:
22022013 20imag 20camatari-50945

Actualizare 10:10Florian Puiu este consilier local la Primăria Sectorului 4, din vara anului trecut, iar numele său este legat de arestarea primarilor din Jilava ș Snagov,pe care i-ar fi denunța la DNA.

Potrivit declarației de avere, Florin Puiu deține sute de hectare de teren arabil, două vile în Capitală, două apartamente, două automobile de lux și ceasuri și bijuterii în valoare de 250.000 de euro.

Actualizare 09:30În casele interlopilor au fost găsite sume importante de bani, fiind vorba de aproximativ un miliard și jumătate de lei vechi.

În plus, anchetatorii au găsit cantități mici de cocaină, un kilogram de aur, arme de foc și arme albe.

Citește și:

Reglare de conturi. Un bărbat a fost împușcat în trafic pe centura Bucureștiului

115 percheziții în București și alte județe

Polițiștii pregăteau această acțiune de anul trecut, în urma schimbului de focuri de arme din Popești Leordeni, când o mașină a fost avariată și un bărbat a fost rănit.

Acuzațiile sunt de șantaj, violență și cămătărie.

Destructurarea unor grupuri infracţional organizate

Potrivit unui comunicat emis de Poliția Română, la acţiune participă 400 de poliţişti şi vor fi audiate 80 de persoane faţă de care vor fi dispune măsurile legale.

În perioada 2008 – 2012, în spaţiul public, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării dar şi a unor terţe persoane, se arată în comunicatul emis de Poliția Română.

În al doilea rând, poliţiştii şi procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat şi activitatea infracţională a învinuiţilor constând în aceea că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă.

Modalitatea violentă în care au acţionat suspecţii, expunerea publică cu ocazia faptelor comise cat şi folosirea armelor de foc au generat în rândul victimelor şi a opiniei publice un sentiment de teamă şi au fost de natură a tulbura grav ordinea şi liniştea publică.

În cauză se efectuează cercetări faţă de 67 de suspecţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Reglare de conturi

Membri ai clanurilor Cămatarilor şi Sportivilor au fost protagoniștii unui conflict la începutul lunii noiembrie a anului 2012. Atunci, un bărbat a fost împușcat în piept.

După un schimb de focuri, participanţii la scandal au părăsit repede zona, înainte de apariţia poliţiştilor, în condiţiile în care interlopii aflaţi de ambele părţi ale baricadei ar fi convenit să nu colaboreze cu autorităţile.

În acest context, Adrian Bică, tânărul împuşcat în plămân, a fost transportat la spital de către un apropiat, fără a fi contactat numărul de urgenţă 112 de către cei care au participat la conflict. Poliţiştii au fost totuşi alertaţi de cetăţeni care auziseră focurile de armă şi sunaseră la 112.

Parchetul Tribunalului Ilfov a deschis un dosar privind răfuiala din Popeşti-Leordeni, în care au fost implicate opt persoane şi care s-a soldat cu împuşcarea lui Bică, ulterior operat pentru a se scoate proiectilul, dar şi pentru extirparea unui lob pulmonar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri