Petre Roman îi invită pe chinezii bogaţi să emigreze în România

Data publicării:
Petre Roman 2000

„Suntem obişnuiţi ca oamenii să plece din ţara noastră către Europa de Vest, astfel că nu avem probleme cu imigraţia aşa cum au alte ţări. Îi vom întâmpina cu bucurie pe imigranţii din China”, a spus Petre Roman.

Actualul deputat a mai spus că societatea românească i-a acceptat pe chinezii care se află deja în România.

Publicaţia citată notează că un număr tot mai mare de chinezi bogaţi doresc să se mute în SUA şi Europa, în contextul în care Canada, o altă destinaţie favorită a acestora, a decis să pună capăt Immigrant Investor Programme, ceea ce a dus la anularea a aproximativ 45.000 de aplicaţii ale unor cetăţeni chinezi.

Roman a declarat că în România sunt circa 40.000 de chinezi.

South China Morning Post scrie că un imigrant care doreşte să primească rezidenţă permanentă în România trebuie să investească cel puţin un milion de euro sau să creeze 100 de locuri de muncă.

Tang Feiyang, consultant pe probleme de imigraţie la compania Exchange International Service din Shenzhen, a precizat că mulţi chinezi au aplicat pentru România cu scopul de a avea acces în Uniunea Europeană, dar din cauza limbii şi a culturii doar un număr mic au ales să rămână în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri