Sari la conținut

Cazul piromanului din Capitală. 16 oameni audiați, niciun suspect

Un bărbat a fost ridicat dintr-un mall din Capitală și este audiat în legatură cu incendierea unor mașini în București la sfârșitul săptămânii trecute. El a fost eliberat însă la scurt timp. Polițiștii au dus la secție 16 persoane, în total, dar toae au fost eliberate.

ACTUALIZARE. Bărbatul ridicat din mall a fost eliberat. Polițiștii nu au în acest moment niciun suspect.


Bărbatul ar fi fost reclamat de paznicii unui mall de la marginea Bucureștiului, care l-ar fi recunoscut pe piroman din înregistrările video publicate în decursul zilei de joi.

Sunt încă suspiciuni din partea anchetatorilor dacă este vorba cu a adevărat despre piromanul care a incendiat mai multe mașini în Capitala.

Din informațiile Digi24, este a șaisprezecea persoană care a ajuns la audieri în ultimele zile.

Pompierii au descoperit că piromanul a dat cele trei lovituri de proporţii, sâmbătă seară, după un plan atent studiat: a pus cârpe îmbibate cu benzină sub roţile maşinilor. S-a asigurat că vehiculele iau foc, dar şi-a lăsat şi timp să dispară până izbucneşte vâlvătaia.

CITIȚI ȘI:  Piromanul din Bucureşti nu vizează maşini din Capitală. Psihiatru: Identifică un anume paragraf biografic din viaţa lui

Primul incendiu a fost anuntat la 112 în jurul orei 23.00, pe strada Gala Galaction, unde au fost gasite trei autoturisme care ardeau cu flacară, iar cel de-al patrulea era doar afectat de căldura degajată.

În scurt timp, a fost anunţat un incendiu similar în strada Petru Rareş, unde a fost identificat un autoturism distrus în proporţie semnificativă, iar cel de-al doilea era afectat în partea frontală.

Cel de-al treilea incendiu s-a produs în strada Nicolae Ionescu, la două autoturisme care ardeau cu flacară, pe o suprafaţă de peste 80% din caroserie.