Sari la conținut

Poliţist rănit în timpul imobilizării unui şofer care a vrut să scape de un filtru rutier

Un poliţist arădean a fost rănit, marţi, în timp ce imobiliza un şofer pe care l-a urmărit pentru că a refuzat să oprească la un filtru rutier, autoturismul pe care-l conducea având numerele de înmatriculare provizorii expirate de câteva zile. Poliţistul a suferit o entorsă, iar suspectul este cercetat de către procurori pentru ultraj, scrie News.ro.

politia

Incidentul a avut loc pe o arteră importantă din municipiul Arad, strada Petru Rareş, care preia traficul dinspre Oradea (DN79) şi de pe centură, unde un filtru rutier a încercat să oprească un autoturism care avea numerele de înmatriculare provizorii expirate din 12 ianuarie.

Şoferul nu a oprit iniţial, iar echipajul a pornit în urmărirea acestuia. După câteva sute de metri, bărbatul aflat la volanul autoturismului cu numere expirate a oprit, însă a încercat să fugă pe jos.

Martori ai incidentului au declarat că poliţiştii au fugit după bărbat şi l-au prins, însă în timpul imobilizării suspectul a fost agresiv şi a încercat să scape. El l-a împins pe unul dintre agenţi, care a căzut.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Claudia Iuga, a declarat că agentul a fost rănit uşor, dar este în afara pericolului, el suferind o entorsă.

Conform sursei citate, şoferul imobilizat, care are 35 de ani, este cercetat pentru ultraj, iar dosarul a fost preluat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Pe aceeași temă