Poșta Română nu mai vinde plicuri

Data publicării:
POSTA ROMANA PLASMA

Reporter: Aveți plicuri?
Angajat Poșta Română: Nu avem niciun fel de plic.
Reporter: E o problemă sau ce s-a întâmplat?
Angajat Poșta Română: Nu. Peste tot. În niciun oficiu nu o să mai găsiți.

Iar spusele angajatului se confirmă. Reporterii Digi24 nu au găsit plicuri nici la alte patru oficii poştale din Capitală unde au mers.

Reporter: De ce se întâmplă lucrul acesta?
Angajat Poșta Română: Pentru că nu avem case fiscale să emitem bon.
Reporter: Nu aveți?
Angajat Poșta Română: Casă fiscală să emitem bon.

„Criza plicurilor” a început în luna martie, când s-a modificat legislația privind casele de marcat. Atunci, oficialii Poștei Române anunțau că terminalele vor trece printr-un update tehnic care va dura cel mult două săptămâni. De atunci însă au trecut șase luni.

Așa că, acum, compania de stat mai vinde doar diverse servicii de curierat și... timbre. Iar atunci când cumpărați un timbru de un leu și aveți nevoie de o dovadă, eventual pentru decont, veți primi de la Poștă o factură de un metru!

De mult timp încearcă şi Ministerul Comunicaţiilor să rezolve problemele de la Poşta Română, însă fără succes. Soluţia aleasă - privatizarea, a eşuat lamentabil. În 2013, când a avut loc prima încercare, nici măcar un investitor nu a cumpărat caietul de sarcini.

Ministrul Sorin Grindeanu este însă optimist: „Oricum se va termina acest proces. Fie că va fi un succes, fie că vom încerca să facem altcumva, să ieşim pe bursă, să avem altă strategie, e nevoie de acest input, de această investiţie ca să modernizăm serviciile la Poşta Română.”

Compania are acum în jur de 24.000 de angajați. La finalul lui 2013, avea şi datorii de 778 milioane de lei, dar ulterior, ar fi trecut pe profit, potrivit autorităţilor. Ministrul Comunicaţiilor a anunţat că discuţiile cu un potenţial investitor interesat de Poşta Română ar urma să fie finalizate până la finalul lunii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri