Povestea incredibilă a ciobanului care a plecat fără să anunțe și a fost declarat mort. Familia a îngropat pe altcineva în locul lui

Data publicării:
cioban disparut vasile neprea
Vasile Neprea a plecat fără să anunțe pe nimeni și fără să-și ia telefonul mobil cu el. Sursa: captură Digi24

Situație bizară într-o comună din județul Gorj. Un bărbat dispărut de mai bine de un an și-a căutat familia care, între timp, îi făcuse slujba de înmormântare. Acum, bărbatul așteaptă să fie declarat în viață. Iar polițiștii trebuie să afle cine este cel îngropat în numele lui.

În 2018, Vasile Neprea era cioban la o stână din județul Hunedoara. Într-o bună zi, a plecat fără să anunțe pe nimeni și fără să-și ia telefonul mobil cu el. Familia, care locuiește în comuna Bolboși din județul Gorj, l-a dat dispărut. Câteva luni mai târziu, polițiștii au găsit un bărbat spânzurat. Le-au chemat pe rudele ciobanului, iar fratele acestuia a recunoscut cadavrul.

Ioana Neprea, mama ciobanului dispărut: Eu nu l-am văzut, nu m-a lăsat că n-am putut să rezist, dar a fost fiul meu și l-am adus acasă, l-am îngropat, i-am făcut ce a trebuit și asta e.

Maria Neprea, sora ciobanului: Aici am făcut parastas, i-a dat mama și pat de pomană.

După alte câteva luni, Vasile Neprea s-a interesat de familia lui.

Ioana Neprea: A telefonat la primărie: că mama mai trăiește? Da primaru: păi cine sunteți? Sunt Neprea Vasile, de la conace, fiul lui Neprea Ioana. Trăiește! Vă duceți și spuneți că eu sunt viu.

Gheorghe Bilea, fostul primar din Bolboși: În anul 2019, prin vară, prin luna august a sunat la noi la Primărie pe fix, eu am rămas la vremea respectivă surprins știind că e decedat.

Vecină: A fost un șoc pentru noi când am auzit că este în viață.

Bărbatul nu a vrut să ofere explicații pentru dispariția sa.

Vasile Neprea: Apoi, mulți au luat legătura. Nu le venea să creadă că sunt viu, până am vorbit cu ei pe camere, le-am trimis poze.

În ceea ce îl privește pe bărbatul înmormântat de familia Neprea, poliția din Hunedoara a reluat ancheta.

Bogdan Nițu purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara: Cadavrul a fost exhumat, i-au fost prelevate probe în vederea stabilirii profilului genetic, iar în momentul de față polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a identității cadavrului.

Vasile Neprea muncește acum la o stână din județul Timiș și așteaptă ca o instanță să îl declare în viață.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri