Prefectul Capitalei: E nevoie de sprijin pentru paza în şcoli şi de standardizarea planurilor de intervenţie rapidă

Data actualizării: Data publicării:
hopinca deca
Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă (foto centru) și ministrul Educației, Ligia Deca (foto dreapta). Foto: Rares Hopinca/ Facebook

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă a convocat vineri comisia interinstituţională pentru creşterea gradului de siguranţă în şcoli, el afirmând că este nevoie de sprijin pentru pază şi acces în unităţile de învăţământ şi de standardizarea planurilor de intervenţie rapidă. O altă propunere discutată în cadrul şedinţei a fost ca Poliţia Locală să fie pregătită de specialişti din cadrul Poliţiei Naţionale.

„Ne preocupă grija pe care trebuie să le-o purtăm tinerilor. Astăzi, am convocat comisia interinstituţională pentru creşterea gradului de siguranţă şcolară în unităţile de învăţământ preuniversitar şi zonele adiacente de la nivelul municipiului Bucureşti. Alături de Ligia Deca, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, preşedintele Comisiei de Educaţie din Senat, Benone-Marian Matei, Inspectorul General al Poliţiei Române, Criprian Ciucu, primarul Sectorului 6, Vlad Drinceanu, Inspector General ISMB, Adrian Vigheciu, consilier general, şi de reprezentanţii Poliţiei Bucureştiului, Jandarmeriei Bucureşti, Agenţiei Naţională Antidrog, inspectoratelor, agenţiilor şi direcţiilor de Poliţie Locală ale Capitalei, am dezbătut situaţia celor aproape 300.000 de elevi din ciclul preuniversitar, care învaţă în cele 720 de unităţi de învăţământ de stat sau particulare”, anunţă Prefectul Capitalei pe Facebook.  

Rareş Hopincă arată că „siguranţa în şcoli presupune mecanisme de pază, protecţie şi de prevenţie, inclusiv în ceea ce priveşte consumul de substanţe stupefiante”.

„Este un întreg sistem interconectat, care trebuie să funcţioneze impecabil, coordonat şi unitar la nivelul întregului oraş, dat fiind că, la ora actuală, practica este neunitară în unităţile de învăţământ de la un sector la altul. De exemplu, la nivelul Sectorului 3 există câte un poliţist local la nivelul fiecărei şcoli, în vreme ce în alte sectoare, ca de pildă în Sectorul 1, există deficienţe majore în asigurarea pazei la nivelul unităţilor de învăţământ. În acest moment ne confruntăm cu o problemă spinoasă şi sensibilă, cu multe faţete, care necesită proactivitate şi implicare maximă din partea tuturor factorilor de decizie şi a tuturor mecanismelor administrative şi de supraveghere”, a afirmat Hoincă.

Prefectul precizează că „este nevoie de sprijin pentru paza în şcoli şi acces în unităţile de învăţământ şi de standardizarea planurilor de intervenţie rapidă”.

„O altă propunere discutată în cadrul şedinţei este ca Poliţia Locală să fie pregătită de specialişti din cadrul Poliţiei Naţionale”, mai afirmă Rareş Hoincă.

„A fost o întâlnire productivă şi le mulţumesc tuturor acelora care au făcut-o posibilă. Este prima dintr-o serie de şedinţe care vor rezulta în măsuri concrete, aplicabile imediat, care vor reglementa şi vor standardiza protecţia şcolară de pe raza întregului municipiu Bucureşti”, a spus prefectul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri