Primăria Bucureşti vrea să modernizeze patinoarul „Mihai Flamaropol”

Data publicării:
Flamaropol Ice Skating Rink

Municipalitatea cere Guvernului să emită o hotărâre pentru trecerea imobilului patinoarului şi a terenului aferent, în suprafaţă totală de 26.350,98 metri pătraţi, din domeniul public al statului, în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi în administrarea CGMB.

În prezent patinoarul se afla în administrarea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret şi în folosinţa gratuită a Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, care, însă, nu dispun de fondurile necesare pentru reabilitarea patinoarului.

„A rezultat necesitatea demolării (...) întrucât clădirea se află într-o stare avansată de degradare din punct de vedere structural şi al instalaţiilor foarte vechi, costurile de întreţinere fiind foarte mari şi fiind practic imposibilă funcţionarea şi desfăşurarea activităţilor sportive în parametrii de siguranţă”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Finanţarea investiţiei urmează să fie realizată de la bugetul local.

Patinoarul „Mihai Flamaropol” a fost construit în anul 1958 ca patinoar descoperit, iar în anul 1972, cu ocazia organizării la Bucureşti a Campionatului Mondial de Hochei pe Gheaţă, a fost acoperit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri