PRIME DE SĂRBĂTORI. Angajatorii preferă tichetele cadou

Data publicării:
0512 20prime 20craciun-36896

Tichetele cadou rămân preferatele angajatorilor români. Mai mult de jumătate dintre companii intenţionează să le acorde angajaţilor astfel de bonuri valorice. Prime în bani vor acorda anul acesta numai un sfert dintre firme. Există multe cazuri în care angajaţii beneficiază şi de bani, dar şi de cadouri.

Alţi angajatori preferă să acorde cadouri, pentru că primele în bani vin la pachet şi cu taxele aferente. „Pe lângă banii pe care îi dădeam angajatului, trebuia să plătesc aproape dublu către stat, lucru care îmi diminua bugetele pe care le aveam. Am renunţat la a da bani şi merg cu un cadou cu ceea ce îşi doreşte de fapt omul”, explică Bogdan Ciocoveanu, director general la o firmă importatoare de vinuri.

Bonusuri vor primi şi unii angajaţi ai statului. Salariaţii Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri vor primi bonuri cadou de 250 de lei. 700 de lei vor încasa în plus angajații Conpet. Lucrătorii Complexului Energetic Oltenia vor fi premiaţi cu 600 de lei. În septembrie, această companie le-a acordat celor 8.800 de angajaţi şi o primă de murături, în valoare de 725 de lei.

Lucrătorii din sectorul public, însă, nu vor avea parte nici de prime, nici de cadouri. Este cazul poliţiştilor, al angajaţilor din sistemul de sănătate şi al cadrelor didactice, dar lista nu se opreşte aici.

„Atunci când avem posibilităţi, o facem. Când nu avem, nu o să ne îndreptăm înspre faliment numai ca să arătăm că suntem generoşi”, a spus primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu.

Angajaţii din sectorul public nu au avut parte de prime nici anul trecut, din cauza măsurilor de austeritate impuse de guvern.

Prime şi cadouri de Crăciun

Tichete cadou 52%

Cadouri 18%

Prime 28%

Altele 2%

sursa: PayOut Payroll & Outsourcing

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri