Profesoară înjunghiată în fața cancelariei. Agresorul, arestat pentru 30 de zile

Data actualizării: Data publicării:
Cutit atac injunghiere - Guliver GettyImages

Bărbatul din Ploieşti care şi-a înjunghiat fosta profesoară de matematică, în faţa cancelariei, a fost arestat pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de magistraţii Tribunalului Prahova. Suspectul este acuzat de tentativă de omor, iar victima sa este internată şi acum la Secţia de Terapie Intensivă, în stare gravă.

Decizia instanţei de judecată poate fi contestată.

Tânărul, fost elev al liceului, exmatriculat după ce în urmă cu doi ani şi-a ameninţat un coleg cu cuţitul, este cercetat pentru infracţiunea de tentativă de omor.

Profesoara în vârstă de 43 de ani, este soţia unul magistrat din cadrul Judecătoriei Ploieşti. Ea a suferit mai multe leziuni în zona abdominală, fiindu-i afectate organe interne.

Femeia a fost operată de urgenţă, în condiţiile în care a intrat în şoc hemoragic în urma atacului.

Primele evaluări ale specialiştilor arată că profesoara atacată va avea nevoie de 30-40 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu apar complicaţii în urma rănilor suferite.

Înainte de atacul brutal asupra profesoarei, tânărul postase un mesaj pe Facebook în care o amenința pe femeie că va plăti pentru că a contribuit la exmatricularea lui.

„M-ai dat afară din liceu. A venit timpul să mi-o plătești și nimeni și nimic nu mă poate opri. Nu am frică, milă, scrupule. O să-ți sune în cap tot ce ți-am promis. Nici clămparu nu a făcut ce o să îți fac eu ție. L-ai vrut pe dracu', îl ai”, a scris tânărul pe rețeaua de socializare, cu doar câteva ore înainte de atacul brutal. 

După ce a atacat-o pe femeia de 43 de ani, agresorul a fugit, dar a fost prins la scurt timp. Asupra lui polițiștii au găsit mai multe arme: un cuţit de bucătărie cu lama de 10 cm, un toporaş cu coada metalică, o teslă cu coada metalică, un patent, o foarfecă, un PET de 2 litri tăiat în care se aflau cuie, o sticlă de 0,5 litri cu alcool, cu miros specific de ţuică, consumat din el, a precizat Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova.

Tânărul a fost cercetat, în urmă cu doi ani, pentru că şi-a ameninţat un coleg de clasă cu cuţitul. Surse din rândul anchetatorilor au declarat ca tânărul de 22 de ani a fost cercetat penal pentru infracţiunile de ameninţare şi folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri