Profesoară reclamată de elevi. "A ameninţat că are pistol cu bile pentru cei din faţă, cuţite pentru cei din spate"

Data publicării:
cancelaria unei scoli
Grevă de avertisment în învățământ. Peste 75.000 de profesori nu vor intra la ore miercuri, între 11.00 și 13.00. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Grevă la o şcoală din Bucureşti, din cauza unei profesoare! Zeci de elevi nu au mai intrat astăzi la ore, sătui, spun ei, să asculte jingniri şi ameninţări. Dascălul acuzat că le pune note mici ca pedeapsă pentru că nu îşi controlează nervii nu a vrut să ofere nicio explicaţie despre purtarea sa. Părinţii, în schimb, au făcut plângere la inspectorat şi au ataşat înregistrări făcute de copii.

„Profesoară: Numai (...) în şcoala asta şi români nesimţiţi care stau în fundul (...), că poate le mai pică ceva din pomana nespălaţilor. Prost crescuţi, cu aere de geniu, aştia sunteţi!”, potrivit unei înregistrări audio făcute de un elev.

Elevii cu vârste între 10 şi 15 ani sunt supăraţi că profesoara de educaţie tehnologică le vorbeşte urât şi îi tratează de sus. Copiii se plâng că nu prea înţeleg ce le predă la ore şi că de multe ori primesc note pentru comportament.

Supăraţi, elevii îi reproşează profesoarei cu opt ani vechime la catedră şi că nu prea reuşeşte să ţină ritmul.

Sătui să îşi tot audă copiii cum se plâng, zeci de părinţi au venit astăzi la şcoală să stea de vorbă cu profesoara de tehnologie. Spun însă că dascălul i-a ocolit.

Nu vrea să discute cu noi, nu avem decât să îi susţinem pe aceşti copii, nu vrem ca aceşti copii să urască şcoala. Sunt copii care au mers la psiholog”, spune un părinte.

„Întotdeauna a ameninţat cu pistol cu bile. Că are pistol cu bile pentru cei din băncile din faţă, cuţite pentru cei din spate.”, reclamă mama unui elev.

Părinţii au reclamat-o pe profesoară şi directorilor şi inspectorilor şcolari.

Maria Manea - purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti: „Limbajul doamnei profesor este inadecvat, discriminatoriu şi evaluarea este, de asemenea, extrem de exigentă”.

Inspectorii şcolari verifică acum rezultatele testelor psihologice date de profesoara acuzată şi în trecut de asemenea reacţii exagerate. Elevii care o acuză că îi terorizează vor afla concluziile anchetei peste 30 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri