Proiect. Zgârie nori, în primul centru de afaceri al Capitalei

Data publicării:
11112012 20aviatiei-32960

Primul zgârie nori al României şi cel mai recent pasaj rutier construit în Capitală au dat tonul dezvoltării unei zone care ar putea atrage investiţii de peste 1 miliard de euro în următorii 3 ani.

Această zonă a atras până acum investiţii de peste 300 de milioane de euro şi în curând va deveni centrul de afaceri al capitalei. După câte puteţi vedea investiţiile nu se opresc aici: se construieşte un mall şi alte câteva clădiri de birouri

În Londra, centrul de afaceri de pe malul Tamisei se întinde pe suprafaţa unui sector al Bucureştiului, iar la Paris, celebrul Defense este considerat primul cartier european de afaceri. Este o prelungire a axului istoric ce pleaca de la Muzeul Luvuru, spre Arcul de Triumf.

În Bucureşti, autorităţile nu au un plan pentru dezvoltarea unui cartier de afaceri, însă zeci de companii private şi-au ales singure viitorul kilometru zero al businessului din Bucureşti.

Restaurante, sedii de bănci şi clinici private, în noul cartier de birouri

Benjamin este un om de afaceri din Austria şi a început afacerile în Bucureşti în urmă cu 7 ani. Alături de fratele său deţine o spălătorie de maşini chiar lângă birourile de otel şi sticlă din zona Pipera şi spune că nu ar mai da Capitala pentru niciun alt oraş european.

Ne afectează pozitiv pentru că avem mulţi clienţi din această zonă, care se dezvoltă în continuare. Iar pentru noi afacerea are profit”, a spus Benjamin Skolet, om de afaceri.

Încercăm să facem mai multe contracte cu firme în zonă şi o să se deschidă şi un mall şi o să fie un vad mai mare şi sâmbătă şi duminică şi până la zece, pentru că lumea o să intre la mall, o să iasă”, a afirmat Michael Skolet, om de afaceri.

Restaurante, sedii de bănci şi clinici private şi-au deschis deja sedii în noul cartier de birouri. În plus, blocurile vechi din această zonă se vor transforma în apartamente scoase la închiriat pentru angajaţii din clădirile proaspăt construite, spun analiştii imobiliari.

Cei care vor avea joburi în respectivele clădiri de birouri, în zonă, îşi vor căuta o relocare cât mai aproape de casă şi asta poate influienţa chiriile”, este de părere Vlad Vlăsceanu, analist imobiliar.

Accesul la metrou este un alt avantaj al acestei zone. De aceea nivelul chiriilor nu a scăzut aici, aşa cum s-a întâmplat în restul Bucureştiului, fiind în medie 500 de euro lunar pentru un apartament cu 2 camere şi de 2.000 de euro pentru o casă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri