Protest la 300 de metri sub pământ. 22 de mineri s-au blocat în mina din Roșia Montană

Data publicării:
mineri

ACTUALIZARE 15.00.Numărul minerilor care protestează a ajuns la 22. Ei cer ca, până sâmbătă, la ora 22.00, Crin Antonescu să vină să discute cu ei. Minerii ameninţă că vor intra în greva foamei.

ACTUALIZARE 11.58. 15 mineri s-au izolat în galeria Cătălina, din mina de la Roșia Montană, ca formă de protest. Aceștia intraseră în mină pentru a efectua lucrări de întreținere. Liderul de sindicat i-a cerut lui Crin Antonescu să vină și să discute cu oamenii care au luat această decizie.

Începând cu ora 11, angajați ai Rosia Montana Gold Corporation și localnici s-au adunat în centrul localităţii pentru a protesta față de decizia politică a USL privind proiectul minier.

Protestatarii au primit autorizație până la ora 21. Aceștia au anunțat că vor merge în marș până în fața primăriei, unde vor continua acțiunea de protest pentru a cere locuri de muncă.

Alburnus Maior, principalul oponent al proiectului, din localitate, are autorizație aproximativ în aceeași perioadă, existând pericolul unor incidente în momentul în care cele două tabere s-ar putea întâlni.

Ieri, 500 de persoane au protestat la Roșia Montană, militând pentru crearea de locuri de muncă și pentru demararea proiectului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri