Sari la conținut

Protest spontan la CFR București-Grivița

ACTUALIZARE 11:15  CFR S.A. vine cu precizări: 

„Contractul privind activitatea Companiei Naționale de Căi Ferate “CFR“ – S.A. pentru perioada 2016-2020 a fost aprobat miercuri, 30 martie 2016, în ședința de guvern.

În acest context, compania va putea asigura joi, 31 martie 2016, 50% din plata salariilor, diferenţa urmând a fi virată în următoarele zilele. CNCF CFR SA regretă situaţia creată şi le cere scuze angajaţilor pentru întârzierea acordării drepturilor salariale, cu menţiunea că protecţia socială a personalului feroviar reprezintă una dintre priorităţile companiei.

În final facem precizarea că în acest an Contractul de Activitate al  Companiei Naționale de Căi Ferate “CFR“ – S.A a fost aprobat mai devreme, comparativ cu anii anteriori”.


Este vorba despre angajații CFR de la București-Grivița, transmite corespondentul Digi24, Cristina Sbîrn. Mai exact, sunt angajații care se ocupă de manevră și pregătirea trenurilor pentru parcurs. Ei sunt nemulțumiți pentru că ar fi trebuit să-și primească avansul din leafă, iar în momentul de față nu au primit decât 50 la sută din banii cuveniți. Banii ar fi trebuit să-i primească ieri.

În momentul de față, chiar directorul de la CFR Călători a mers să discute cu protestatarii și să le explice că e o situație temporară, care se va rezolva în câteva zile, ținând cont că în Guvern a fost aprobat ieri contractul de servicii pentru CFR Călători, adică există bază legală pentru ca statul să furnizeze subvenția către CFR Călători, pentru ca această companie să-și plătească apoi angajații. Mai durează însă, spun cei de la CFR, până când se publică în Monitorul Oficial respectivul contract.

În momentul de față, circulația trenurilor nu are de suferit.