Protest violent pe aeroportul din Madrid

Data publicării:
18022013 20m 20madrid 20beta-50219

Ceea ce a început ca un protest obișnuit al unor angajaților ai companiei Iberia, care intraseră în greva foamei, s-a transformat într-o bătaie generală cu polițiștii, care a trebuit să se declare învinsă. Astfel, cei cinci mii de proetstatari au reușit să ocupe terminalul 4 al aeroportului.

Mai bine de 150 de zboruri au fost anulate până la ora transmiterii, iar 236, în total, pentru toată ziua de luni. Până vineri, 1200 de zboruri ale companiei Iberia și ale altor companii subsidiare au anulate.

În total, vor fi 15 zile de grevă, iar pierderile companiei Iberia, în zilele obișnuite de muncă, erau de 10 milioane de euro, zilnic. Până sfârșitul acestei săptămâni, pierderile vor ajunge la o sută de milioane de euro.

Protestul are la bază planul de restructurare a companiei, care are 20.000 de angajați, și care prevede concedierea a 4.200 dintre aceștia, în contextul unei economii care nu poate oferi atâtea locuri de muncă.

Pe perioada protestelor din această săptămână, 70.000 de pasageri au fost afectați, însă ei au repartizați spre alte companii.

România nu este afectată direct, pentru că niciuna dintre companiile Iberia nu operează zboruri spre România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri