Razie la Otopeni. Taximetriști depistați fără permis și aparate măsluite

Data publicării:
05012013 20razie 20otopeni-42221

Aceste fire electrice ascunse sub preş sunt primele indicii că taximetristul lucrează ilegal. În spatele panoului de bord, firele se conectau la bricheta maşinii, o improvizaţie care curentează aparatul de taxare.

Când ajungeți la destinație, pentru a nu scoate bonul fiscal cu valoarea călătoriei pe care ați efectuat-o, taximetristul acționează acest sistem de la brichetă. Dispare suma și aparatul taxează numai 1,39 de lei. Aceasta este o suspiciune clară de evaziune fiscală, spun cunoscătorii.

Și nu a fost singura problemă. Acest taximetrist conducea, deşi permisul îi fusese suspendat, ca urmare a unui accident rutier.

Prinşi în off-side, alţii au încercat să iasă din încurcătură dând-o pe glumă.

Poliţiştii spun că taximetriştii puşi pe înşelat sunt uşor de demascat, cu puţină atenţie.

„El, în timpul mersului, o să vedeți că face niște mișcari nefirești. Ba se duce să deschidă geamul, deși afară este frig, ba are o mișcare discretă către stânga, el atunci acționează blocul de lumini și mărește numărul de impulsuri”, a declarat Carol Vârnă, comisar-șef Direcția Rutieră.

În mai puțin de o oră, în zona aeroportului Otopeni, polițiștii de la Rutieră și cei de la Transporturi au dat 15 amenzi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri