Reacții privind referendumul pentru revizuirea Constituției. „Antonescu nu are pregătire juridică"

Data publicării:
05022013 20sulfina-47746

Antonescu nu are pregătire juridică, nu știu ce ar căuta în fruntea unei astfel de comisii, care trebuie să discute și tehnic, să discute cu toate instituțiile din domeniul justiției. Sunt lucruri ce țin de statutul nostru de stat european și care au creat dificultăți în funcționarea instituțiilor statului. Nu are pregătire juridică. E și președinte al Senatului și cred că va fi stresant să îndeplinească două funcții”, a declarat Sulfina Barbu, vicepreședinte al PDL, după declarațiile lui Victor Ponta.

„În calitate de candidat la președinție, mă gândesc că va fi interesat doar de atribuțiile președintelui, nu de alte capitole ale Constituției. E o tribună de unde vrea să rămână în centrul atenției, există un declalaj între premier și el, de expunere publică, de încredere a electoratului”, a subliniat ea.

„Trebuie să auzim viziunea USL, pentru că au majoritate. PDL are un proiect de modificare a Constituției, care a ajuns în plen. Din lipsa unei majorități, s-a întors în comisie. Noi am anunțat un proiect, solid, clar, dar nu am auzit viziunea USL. Par interesați doar de atribuțiile președintelui, aici avem puncte de vedere diferite. Trebuie să fie interesați de corecta funcționare a instituțiilor statului”, a declarat Sulfina Barbu.

„E un termen nerealist, cred că 2013 trebuie să fie anul dezbaterilor și soluțiilor și în 2014 să se organizeze un referendum”, a subliniat ea.

Radu Carp: Aș fi mai rezervat în privința unui astfel de referendum

„Aș fi mai rezervat în privința unui astfel de referendum, până la organizare trebuie modificată legea referendumului, asta a fost intenția anunțată de liderii USL, pentru ca referendumul să fie validat cu prezența de 30%”, a spus Radu Carp, profesor de științe politice.

„În condițiile în care recensământul nu va fi validat anul acesta, e o problemă majoră de validare a oricărui tip de referendum pe legea actuală”, a subliniat el.„E adevărat că 2013 e un an mai bun pentru modificarea Constituției decât 2014, dar modificarea ar trebui făcută pe un fundal al existenței unor proiecte, deocamdată nu le avem”, a spus Carp.

„Tot ce a spus premierul e ce regăsim în actuala Constituție, nu a enunțat niciun element nou față de actuala Constituție. Sunt sceptic față de ideea unui forum constituțional organizat de Guvern, chiar dacă ar reuni societatea civilă, ar fi o copie a ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă în CSM cu reprezentarea societății civile”, a explicat Carp.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri