Român din Italia: „În țară eram artist, aici am schimbat doar o literă: sunt autist”

Data publicării:
0312romani 20italia-36594

Pe Claudia am întâlnit-o în timp ce se pregătea pentru următorul ei concert. A plecat din România în urmă cu 15 ani, dar succesul l-a găsit abia la Milano.

„Cea mai mare satisfacţie şi cea mai mare realizare a mea a fost să-i văd pe băieţii italieni cântând alături de mine Andri Popa, care este imnul nostru, al românilor. Şi să reuşesc să intru în sufletele românilor, dar şi ale italienilor cu piesele româneşti”, spune artista Claudia Șerdan.

Doru a fost dansator de muzică populară. În puţinul său timp liber, vrea s-o înveţe și pe Claudia câțiva pași. Spre deosebire de Claudia, soarta nu a fost la fel de generoasă cu Doru. Timp de 23 de ani a făcut parte dintr-un ansamblu de dans din Timişoara, dar în Italia viaţa l-a trimis pe alt drum.

„În țară am fost artist, aici am schimbat doar o literă și sunt autist. Aia înseamnă șofer. Dar la o întreprindere foarte faină, de prăjituri, de înghețată, ceva super, super”, glumește Doru.

Ca dansator câştigă în România echivalentul a 200 de euro. În Italia, câştigă trei mii de euro. Aşa că dedică muncii cel mai mult timp. Livrează torturi peste tot prin Milano.

Pentru Dan Georgescu, Italia este a doua casă. Este aici de 22 de ani şi e un om de afaceri prosper. A avut grijă de românii de-aici, aşa că a deschis trei magazine cu produse româneşti. Dar nu este singura lui afacere. Dan Georgescu montează scene, pe care au urcat Madonna, Take That, Lady Gaga sau Vasco Rossi.

Întâlnirea cu mari vedete nu mai este o surpriză, cum nu sunt nici întâlnirile cu românii prin Milano. El nu a uitat de unde a plecat şi, în cele patru afaceri pe care le deţine, a angajat peste 100 de conaţionali.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri