România organizează un campionat mondial al salvatorilor. Pompierii francezi n-au bani să participe

Data publicării:
Pompiers 1

Echipa de pompieri-salvatori din Vienne, departamentul Isère, este vicecampioană a Franței și s-a calificat pentru Campionatul Mondial al Salvatorilor (WRC), competiție ce se va desfășura în acest an în România, la Târgu Mureș, potrivit presei franceze.

Concursul va avea loc între 29 august și 3 septembrie și va avea ca temă intervențiile în cazul accidentelor rutiere.  La Târgu Mureș vor veni cele mai bune echipe din 30 de țări, potrivit presei franceze. Scopul este de a testa eficiența și rapiditatea intervențiilor. Fiecare echipă se va confrunta cu trei probe, cu durata de 10, 20 și respectiv 30 de minute. 

Chiar dacă s-a calificat pentru evenimentul găzduit de România, echipajul de pompieri-salvatori din Vienne nu e sigur că va putea să participe, pentru că a fost anunțat prea târziu și pentru că pentru înscriere și cheltuielile necesare cu transportul și cazarea e nevoie de o sumă considerabilă, mai scrie presa franceză. Ca urmare, echipa și-a propus să strângă cel puțin 6.o00 de euro. Pompierii au numai zece zile la dispoziție să strângă acești bani.

Chiar dacă face parte din Serviciul Departamental pentru Incendii și Salvare din Vienne, echipa de pompieri-salvatori este o asociație independentă. Antrenamentele și concursurile se fac în timpul liber al membrilor. Echipajul e format din șapte tineri entuziaști și, spun ei, concursul din România este o ocazie de a face schimb de experiență cu colegii din alte țări. Înseamnă șansa de a descoperi noi materiale sau tehnici de intervenție proprii anumitor țări, arată presa franceză. Prin urmare, echipa de pompieri este în căutare de sponsori și donații ca să poată participa la concursul din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri