Scandal în faţa Ministerului Sănătăţii

Data publicării:
min sanat scandal captura

Aproape o sută de membri ai sindicatelor din sănătate au mers la Ministerul Sănătăţii, să depună un memoriu. În urmă cu o săptămână, oamenii depuseseră la Primăria Capitalei, conform legii, o cerere pentru autorizarea unui protest în Piaţa Revoluţiei. Răspunsul a venit cu mare întârziere, spun protestatarii.

Noi am cerut aprobare pentru miting în Piaţa Revoluţiei, în termen legal, cu aproape o săptămână înainte. Răspunsul s-a primit abia ieri după-amiază că nu ni se acordă acest drept, că e Ziua Poliţiei Române, nu ştiu ce e acolo. Nu mai aveam cum să mai anunţ oamenii”, a declarat președintele Federației Naționale a Patronatului Medicilor de Familiei, Doina Mihăilă.

Protestatarii s-au strâns în Piaţa Revoluţiei din Capitală.

„Au venit oameni din ţară aici şi am luat hotărârea să ne plimbăm, ce să facem, dacă pe loc nu avem voie să stăm. Miting civilizat, am plecat de acolo, nu am ocupat piaţa abuziv şi am zis să ne plimbăm”, a declarat Doina Mihăilă.

Plimbarea i-a dus pe sindicalişti în faţa Ministerului Sănătăţii, unde au intervenit jandarmii.

Medicii de familie sunt nemulţumiţi de noul contract cadru propus de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi cer modificare acestuia. În acelaşi timp, doctorii din spitale se plâng de birocraţie, de salarii le mici şi de condiţiile de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri