Scandal la dezbaterea bugetului. PDL amenință că se leagă cu lanțuri

Data publicării:
06022013 20blaga-47931

Actualizare 15.00. Și parlamentarii Partidului Poporului au părăsit în bloc şedinţa în care se dezbate bugetul. Cei de la PP-DD au cu totul alte motive față de cei de la PDL. Pe tot parcursul ședinței de astăzi, parlamentarii PP-DD i-au acuzat pe cei de la putere că nu au cvorum pentru a ține ședința. Președințele de ședință Valeriu Zgonea nu i-a luat în seamă și nu verificat cvorumul, iar cei de la PP-DD au ieșit din sală.

__________________________

„Vom reveni în sală când toate amendamentele vor fi din nou pe listă și le vom discuta”, a declarat Vasile Blaga, ieșind din sală.

Multe dintre amendamente au dispărut din centralizator.

S-a cerut o explicație, iar Dan Radu Rușanu, președintele comisiei de buget, a spus că toate amendamentele depuse, dar care nu au mai fost susținute în timpul dezbaterilor de către inițiatori, nu au mai fost trecute și în centralizator.

„PDL nu va sta impasibil, vom bloca ședințele Parlamentului la dezbaterea bugetului cu toți membrii noștri, dacă ei nu se țin de promisiune, vom sta și noi la tribună cum au stat și ei, ne vom lega și noi cu lanțuri, cum s-au legat și ei, ca să vadă că interesul există”, a declarat parlamentarul PDL Cezar Preda.

Senatorii şi deputaţii s-au întrunit, miercuri dimineaţă, în plen, pentru a continua dezbaterile începute marţi la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013. La şedinţă şi-au anunţat prezenţa 435 de parlamentari, iar dezbaterile sunt conduse de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

Lucrările plenului, programate pentru ora 9:00, au început după ora 10:00 din cauză că mulţi dintre parlamentari au întârziat.

Valeriu Zgonea a anunţat că, potrivit celor convenite de liderii grupurilor parlamentare, senatorii şi deputaţii vor dezbate bugetele diverselor ministere în măsura în care miniştrii de resort sunt prezenţi la şedinţă, fără să se mai respecte ordinea în care ele figurează în proiectul Legii bugetului.

Astfel, parlamentarii au renunţat, pentru moment, să discute bugetul SGG şi au votat bugetul Ministerului Apărării Naţionale, în prezenţa ministrului Mircea Duşa.

„Vrem să ne susținem amendamentele. Nu avem cum să susținem amendamentele, dacă sunt scoase abuziv din raportul comisiei. Practic, majoritatea amendamentelor nu au fost susținute de inițiatori neapărat. În comisie au fost oricum prezenți colegii noștri, majoritatea amendamentelor au fost depuse și în numele grupului, practic ei au fost acolo și le-au susținut”, a declarat Mihai Stănișoară.

„Modul de a conduce ședința, de a citi câte 1.000 de amendamente, arată că ei au un dispreț total față de amendamentele opoziției. Rușanu era livid, pentru că toate stenogramele comisiei și plenului arată că a comis un abuz, care nu va rămâne nepedepsit”, a spus Cezar Preda.

Liderii PDL spun că, după pauza de prânz, vor veni în plen și vor verifica dacă au fost reintroduse amendamentele. Dacă nu, vor părăsi din nou sala.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri