Nicușor Dan, PNL, USR și PMP au discutat despre deblocarea bugetului Capitalei. Până luni trebuie să găsească fondurile lipsă

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - SEDINTA CGMB - 22 DEC 2022
Foto: Inquam Photos / George Călin

Consilierii Primăriei Generale a Bucureștiului din PNL, USR și PMP au discutat despre bugetul Capitalei care este blocat la vot. Cele trei partide au analizat proiectele din buget și au concluzionat că există posibilitatea de a redistribui fonduri în valoare de peste 700 de milioane de lei pentru prioritățile orașului: apă caldă și căldură, respectiv transport public, conform PNL București. PNL, USR și PMP, împreună cu primarul Nicușor Dan, și-au exprimat angajamentul ca până luni să identifice soluții pentru completarea sumelor necesare serviciilor publice de până la 1 miliard de lei.

„Partidul Național Liberal București a făcut miercuri un apel către toate grupurile politice din Consiliul General al Municipiului București, invitându-le la un dialog constructiv pentru examinarea detaliată a bugetului orașului. Reprezentanții USR și PMP au acceptat invitația.

În cadrul întâlnirilor, s-a realizat o analiză minuțioasă a bugetului, linie cu linie, proiect cu proiect. Această evaluare detaliată a arătat că există posibilitatea de a redistribui fonduri în valoare de peste 700 de milioane de lei pentru prioritățile esențiale Capitalei: apă caldă și căldură, respectiv transport public. Primarul General, Nicușor Dan, împreună cu grupurile de consilieri USR și PMP, și-au exprimat angajamentul ca până luni să identifice soluții pentru completarea sumelor necesare serviciilor publice de până la 1 miliard de lei.

Sebastian Burduja, președintele PNL București: «Este esențial să punem deoparte divergențele politice și să ne concentrăm pe nevoile reale ale bucureștenilor. Dialogul de astăzi evidențiază angajamentul nostru de a identifica resurse către îmbunătățirea serviciilor de termoficare și transport public. Prioritatea noastră rămâne binele bucureștenilor și suntem hotărâți să lucrăm pentru a debloca situația și a asigura condiții mai bune pentru toți locuitorii capitalei. Vom continua să ne implicăm activ pentru a găsi soluții pentru bucureșteni.»”, arată un comunicat PNL București.

Primarul general Nicușor Dan l-a acuzat pe Sebastian Burduja, liderul organizației PNL București, că nu votează proiectul de buget al Capitalei din cauza alegerilor de anul acesta. „Consider că acest blocaj e afectat de perioada pre-electorală, același buget l-am propus în 2023 și s-a votat și în 2022. Nu văd care e diferența”, a declarat Nicușor Dan, la Digi24. Burduja îl contrazice și susține că în realitate nu există un dialog cu edilul Capitalei.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri