Secretară pusă să rupă hârtii opt ore. Firma care i-a stabilit această atribuție a fost amendată

Data publicării:
dosare firme

Femeia de 30 de ani a fost concediată de la firma de înscriere de invenții unde lucra ca secretară a directorului. A atacat decizia de concediere în instanță, a câștigat, iar firma a fost obligată să o reangajaze.

Femeia a fost implicată intr-un program de protejare a mediului care prevedea ruperea de documente din arhivă considerate secrete. Astfel, femeia era obligată să rupă hârtii zilnic pe tot parcursul programului. Considerând ca sarcina care i-a fost încredințată ii încalcă dreptul la demnitate și reprezintă discriminare și hărțuire, femeia a sesizar CNCD, care a amendat firma cu 20.000 de lei.

Colegiul director al Consiliului l-a mai amendat anul acesta cu 2.000 de lei și pe primarul comunei C. A Rosetti din Buzău pentru discriminarea și harțuirea soției fostului edil, care lucra la cabinetul medical din primărie. După ce soțul ei nu a mai fost primar, cabinetul i-a fost mutat la mansarda clădirii, iar femeia s-a plâns sa nu își poate desfășura activitatea în condiții normale. Consiliul pentru Combaterea Discriminării a decis că gestul primarului încalcă principiul egalității la locul de muncă și l-a amendat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri