Semne de circulație, din abundență în comuna Berceni: „Logica prostiei și a banilor”. CNAIR dă vina pe muncitori

Data publicării:
semne de circulatie montate la portile oamenilor din berceni
Priveliște unică în țară la ieșirea din comuna Berceni. Zece case de la bulevardul principal s-au trezit cu indicatoare rutiere „Cedează trecerea” fix în fața porților. Foto: Captură TV Digi24.

Priveliște unică în țară la ieșirea din comuna Berceni. Zece case de la bulevardul principal s-au trezit cu indicatoare rutiere „Cedează trecerea” fix în fața porților. Au fost montate din bani publici, iar acum localnicii fac glume pe seama lor și nu le înțeleg rostul.

Aceasta-i imaginea care provoacă râs amar în toată comuna Berceni și dincolo de ea: nicio poartă de lângă pod fără celebrul triunghi „Cedează trecerea”. Culmea este că o parte dintre proprietățile în fața cărora au fost montate indicatoarele... sunt nelocuite și nici măcar n-au garaje amenajate pentru mașini. De exemplu, într-o curte sunt doar containere-dormitor pentru muncitori. În cazul acestor adrese, triungiul „Cedează trecerea” a fost montat, practic, exclusiv pentru... pietoni. Localnicii și trecătorii ocazionali... râd de ele. Cred c-au crescut cu câteva sute de euro valoarea respectivelor proprietăți și... au tocat fără rost banul public.

Șofer: „Cedează” după „Cedează”! Asta n-am văzut în viața mea așa ceva! Da, unu, doi, trei, patru, cinci, șase... Cred că sunt... Că au luat niște bani
Reporter: Care-i logica?
Șofer: Logica? Bani la primărie!
Reporter: Le-a crescut valoarea caselor?
Șofer: Bineînțeles! Că acum are „Cedează trecerea” când iese din casă!

Bărbat: Am rămas surprinși cu chestiile astea, la fiecare cu „Cedează” din curte. E logic că se vede pe unde trebuie să mergi și în ce direcție.
Reporter: Uitați aici, de exemplu: ieși de aici din curte și ai propriul tău indicator!
Bărbat: Toată lumea a rămas mirată la chestia asta.
Reporter: Care-i logica?
Bărbat: Logica... Cred că logica prostiei și a banilor!
Reporter: Banilor în ce sens?
Bărbat: Să-și ia banii pe semne!
Reporter: Considerați că este o cheltuială nejustificată din banul public?
Bărbat: Sută la mie!

Șofer: Cred că-i unicat!
Reporter: Care-i logica?
Șofer: Probabil nesimțirea din comuna Berceni, pe care o regăsim peste tot în trafic.
Reporter: Cum se explică?
Șofer: Cineva a avut o logică! Eu n-o văd. Dar mi se pare logic ca atunci când ieși din curte să te asiguri. Cine a făcut chestia asta probabil că a mai luat niște bani.

Oficialii primăriei Berceni, Ilfov, susțin că n-au nicio legătură cu aceste marcaje rutiere și nici n-au eliberat vreun aviz pentru montarea lor. Semnalizarea a fost făcută conform proiectului de marcaje rutiere din jurul viitorului pasaj Berceni - Șoseaua de Centură. Am solicitat și opinia Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Într-un răspuns pentru Digi24, reprezentanții Companiei de Drumuri recunosc că muncitorii au fost prea darnici cu montarea de astfel de indicatoare. Ele trebuie montate doar la ieșirile din curțile unor firme. Cum constructorul nu a știut cine are firmă, cine nu în zonă, a montat la toată lumea. Iar acum va trebui să le strângă pe cele amplasate degeaba.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri