Senatorul PSD Victor Mocanu, acuzat că a ignorat deficiențele și a inaugurat maternitatea din Buzău de dragul alegerilor

Data publicării:
maternitate buzau

Tot la fel, la Buzău, procesul verbal de la recepţia lucrărilor specifica negru pe alb că Unitatea nu e pregătită de intervenţii, existând deficienţe la reţeaua de curent. Neregulile sunt semnalate şi în referatul anchetatorilor, potrivit cărora Victor Mocanu, care era anul trecut preşedinte al Consiliului Judeţean, a ignorat problemele la instalaţia electrică şi a tăiat panglica pentru publicitate electorală.

Anchetatorii susţin că, în campania din 2008, social-democratul Victor Mocanu le-a promis buzoienilor o maternitate nouă. A fost ales preşedintele consiliului judetean şi a obţinut fondurile necesare pentru a construi spitalul. Doar că, anul trecut, maternitatea nu era gata. Ceea ce nu l-a împiedicat să o inaugureze. A făcut acest lucru deşi încă nu fusese obţinută autorizaţia de funcţionare.

„Privitor la alimentarea cu energie electrică, comisia constată: nerespectarea schemelor electrice aferente acestor instalaţii poate să producă scurtcircuite care pot genera în lanţ distrugerea şi celorlalte instalaţii şi echipamente alimentate cu energie electrică”, se arată în rechizitoriul DNA.

Chiar dacă problemele i-au fost semnalate de comisia de recepţie a lucrărilor, Victor Mocanu a ignorat tot şi a tăiat panglica în vara lui 2012. Nici după câteva luni defecţiunile la sistemul electric nu au fost rezolvate, mai susţin procurorii.

Tot de la o problemă a instalaţiei electrice a pornit şi incendiul de la maternitatea Giuleşti, în urma căruia şase bebeluşi au murit, iar alţi 5 au fost răniţi. Principala vinovată a fost socotită asistenta care a lipsit din salon în momentul în care au izbucnit flăcările.

La Buzău, maternitatea nu avea nici aparatură medicală de specialitate când a fost deschisă. Preşedintele Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, a rezolvat şi această problemă. A cumpărat ilegal, ba chiar a închiriat aparatură, totul ca să fie apreciat de alegători, susţin procurorii.

MOCANU VICTOR, în perioada 06.04.2012 - 14.05.2012, prin încălcarea, cu ştiinţă, a atribuţiilor de serviciu pe care le avea ca ordonator de credite a aprobat două referate privind achiziţionarea directă de echipamente medicale, a încheiat 8 contracte de furnizare echipamente medicale, dintre care 7 de achiziţie directă şi unul de închiriere”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

Procurorii susţin că, în acest fel, Victor Mocanu a adus un prejudiciu de peste o jumătate de milion de lei. Firma medicală a dat în judecată Consiliul Judeţean pentru că nu a încasat toţi banii, iar instanţa a obligat instituţia să dea companiei medicale aproape 2 milioane de lei. Dacă decizia rămâne definivă, atunci sumele se adună la prejudiciul stabilit deja de anchetatori.

Senatorul PSD Victor Mocanu a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în urmă cu două zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri