Sibiu. Uciderea unui taximetrist a generat proteste ale colegilor

Data publicării:
21022013 20taxi-50768

Peste 50 de taximetrişti au lăsat deoparte cursele pe care le aveau în programul de seară şi s-au strâns unul câte unul în faţa Parchetului din Sibiu. Aceştia au vrut să-i privească în ochi pe cei care în urmă cu câteva zile l-ar fi ucis pe un coleg, în vârstă de 63 de ani, pe un câmp de lângă Făgăraş.

Şoferii nu s-au putut întâlnii cu suspecţii, întrucât aceştia au intrat în clădire pe o intrare separată.

Taximetriştii au reuşit, totuşi, să stea de vorbă cu procurorii care au făcut cercetările în acest caz.

După aproape două ore de audieri, trei dintre suspecţii, din judeţul Braşov, au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Al patrulea, un tânăr din Făgăraş care a împlinit 16 ani săptămâna aceasta, a fost trimis sub escortă la Spitalul de Psihiatrie pentru o examinare psihologică.

Niciunul dintre suspecţi nu are mai mult de 26 de ani. Potrivit anchetatorilor, cei patru tineri l-ar fi omorât pe taximetristul din Sibiu pentru că erau sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu aveau bani să-i plătească o cursă în afara judeţului.

Au hotarat să apeleze la un taximetru şi acolo să dispară, fără să mai plătească cursa”, a declarat Ioan Boţoc, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Pentru faptele lor, suspecţii riscă să stea după gratii până la 25 de ani. Până acum, niciunul dintre ei nu avea antecedente penale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri