Sindicaliştii de la Poştă au pichetat cu cagule pe faţă sediul companiei şi prefecturile din ţară

Data publicării:
28 2002protestposta-52111

Este a treia acțiune de protest a angajaților companiei naționale Poșta Română în mai puțin de o lună. Totodată, este și cea mai mare de până acum. Sindicaliștii spun că, la nivel național, acțiunea va antrena aproximativ 3.000 de salariați ai Poștei.

Liderul SLPR, Matei Brătianu, a declarat că manifestanţii vor purta cagule în semn de protest faţă de acţiunile de "intimidare şi prigoană de după mitingul din 12 februarie", din Bucureşti.

"Au fost chemaţi la Comisia de abateri disciplinare chiar şi cei care atunci se aflau în concediu sau aveau liber", a spus Brătianu.

Acesta a anunţat că acţiunea din Capitală se va desfăşura la sediul CN Poşta Română din B-dul Dacia nr. 140, începând cu ora 10.30.

Citeşte şi: Ungurii vor sa devină acţionari majoritari la Poşta Română

Nemulţumirile lucrătorilor de la Poşta Română sunt legate de intenţia conducerii de a reduce cu aproape 50 la sută numărul de subunităţi poştale din întreaga ţară, ceea ce ar duce la concedierea a mii de angajaţi, dar şi diminuarea unor drepturi de personal.

La precedentul miting, care a avut loc pe 12 februarie, în Piaţa Constituţiei, au participat aproximativ 1.500 de sindicalişti de la Poşta Română. Aceştia au cerut demisia ministrului pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, şi a conducerii Poştei Române.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri