Şoseaua de centură din Oradea, blocată cu parapeţi de CNADNR. Populaţia este nemulţumită

Data publicării:
0902 20parapetioradea-48543

Montarea parapeţilor a început în urmă cu aproximativ două luni, după ce pe centura oraşului Oradea au avut loc mai multe accidente foarte grave pe fondul excesului de viteză şi al neatenţiei, soldate cu decese. Pentru a limita riscurile, Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi CNADNR a investit în instalarea acestor parapeţi din beton, înalţi de 50 de centimetri, cu un cost pe bucată de 1000 de lei.

Au fost instalaţi astfel sute de parapeţi, ceea ce a făcut ca traversarea şoselei de centură în zona anumitor străzi să fie foarte dificilă pentru pietoni, care trebuie să ocolească kilometri întregi până la prima trecere de pietoni, acelaşi lucru fiind valabil şi pentru şoferii care vor să schimbe direcţia de mers. Ei conduc circa trei kilometri de la un sens giratoriu la altul.

Localnicii nemulţumiţi de soluţia găsită de CNADNR speră să convingă măcar municipalitatea din Oradea să găsească o soluţie sigură şi eficientă pentru problema generată. Cei mai afectaţi de această soluţie se plâng că nimeni nu i-a consultat înainte de a monta aceşti parapeţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri