Statul iese la cumpărături. Pe listă se află bilete de avion, curent electric şi combustibil

Data publicării:
sediul guvernului mediafax-1

Demnitarii şi funcţionarii Guvernului vor beneficia, în funcţie de rang, de transport aerian la clasa business sau la clasa economic. Fiecare bilet va fi însoţit, obligatoriu, de o asigurare de sănătate valabilă pe perioada călătoriei.

Secretariatul General al Guvernului va pune la bătaie în acest an 600 de mii de lei pentru a cumpăra bilete de avion pentru cursele internaţionale. În această sumă, care nu include TVA-ul, companiile care vor câştiga licitaţia vor putea să factureze şi transportul demnitarilor până la aeroport.

Și Camera Deputaților a anunțat o serie de achiziții interesante, pentru care a alocat sume generoase.

Camera Deputaţilor este dispusă să cheltuiască în acest an aproximativ un milion de lei numai pentru service-ul copiatoarelor. Maşinile deputaţilor şi ale funcţionarilor parlamentari vor consuma în acest an 385 de tone de combustibil, iar acest privilegiu va costa aproximativ două milioane de lei.

La Palatul Cotroceni, sunt cu totul alte nevoi.

Administraţia Prezidenţială cumpără în acest an, printre altele, energie electrică. Adică un milion opt sute de mii de kilowați, iar valoarea contractului, fără TVA, este de aproximativ un milion de lei.

Contractul cu Palatul Cotroceni este pentru zece luni, iar doritorii se pot înscrie la licitaţie până pe 25 februarie.

Senatul a atribuit Companiei Tarom, prin negociere fără anunţ de participare, un contract de 1,4 milioane de lei fără TVA, pentru servicii de transport aerian al senatorilor, pe curse interne, în acest an. Suma este cu peste 300 de mii de lei mai mare decât cea convenită în 2013.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri