SUCCESIUNE LA VATICAN. Conclavul este în a patra sesiune

Data publicării:
13032013 20conclav 204-54641

În aşteptarea fumului alb care va semnala alegerea noului Papă, casele de pariuri mizează pe italianul Angelo Scola. Pe blogul cotidianului New York Times, cardinalul care este şi arhiepiscop de Milano este cotat cu până la 33% şanse să fie succesorul lui Benedict al 16-lea. Îi urmează brazilianul Odilo Scherer, cu 22 de procente şi Peter Turkson, cu 15%.

Şanse are şi canadianul Marc Ouellet, căruia conaţionalii îi ţin pumnii.

„Ar fi ceva extraordinar pentru noi, sperăm că va fi el cel ales”, spune un localnic.

În urmă cu opt ani, predicţiile caselor de pariuri s-au adeverit şi cardinalul Joseph Ratzinger, care era favorit, a fost ales Suveran Pontif. Cu totul altfel au stat lucrurile în 1978, când Karol Wojtyła, care nu figura pe nicio listă a aşa-numiţilor cardinali papabili, a salutat mulţimea de la Vatican sub numele de Papa Ioan Paul al II-lea.

Printre oamenii care așteaptă la Vatican alegerea noului papă și-a făcut apariția și baschetbalistul american Dennis Rodman, acesta spunând că a venit să-l întâmpine pe noul papă, care va fi „cu siguranță” de culoare, spune el mai în glumă mai în serios. Această vizită a baschetbalistului NBA a fost organizată și plătită de o casă de pariuri din Irlanda, care a a pus în joc un milion de dolari pariind pe cardinalul ghanez Peter Turkson.

Citiți șiSecretul fumului care iese pe coșul Capelei Sixtine, dezvăluit de Vatican

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri