Papa nu le-a mai citit credincioșilor predica din Duminica Floriilor. Gestul neobișnuit a luat prin surprindere zeci de mii de oameni

Data actualizării: Data publicării:
papa francisc se roaga la vaticn
Papa Francisc a sărit în ultimul moment peste citirea predicii sale în timpul slujbei din Duminica Floriilor. FOTO: Profimedia Images

Papa Francisc a sărit în ultimul moment peste citirea predicii sale în timpul slujbei din Duminica Floriilor din Piaţa Sfântul Petru, la care asistau zeci de mii de oameni, relatează Reuters.

În ultimele săptămâni, papa, în vârstă de 87 de ani, a suferit de bronşită şi gripă şi a delegat un asistent să-i citească discursurile, însă duminică textul pregătit nu a fost citit deloc. Este foarte neobişnuit ca un papă să sară complet peste o omilie (cuvântarea bisericească) la un eveniment major precum Duminica Floriilor, notează Reuters.

Vaticanul nu a dat nicio explicaţie imediată pentru motivul pentru care papa a sărit peste omilie. Televiziunea a arătat doar mulţimea timp de câteva minute, în loc de un prim-plan al papei. Un crainic de la Radio Vatican a spus apoi că papa a decis să nu citească predica.

Papa, îmbrăcat în veşminte roşii, a continuat să prezideze, citind părţi din slujbă.

Cardinali, preoţi şi episcopi au luat parte la slujba care comemorează intrarea lui Iisus în Ierusalim cu câteva zile înainte de a fi trădat, judecat şi executat prin răstignire. Aceştia, împreună cu participanţii din mulţime, au adus frunze de palmier şi ramuri de măslin la slujbă, ceea ce marchează începutul Săptămânii Sfinte de dinaintea Paştelui catolic.

Din cauza afecţiunii sale la genunchi, de mai bine de un an, Francisc prezidează slujbele stând lângă altar, în timp ce un cardinal acţionează ca celebrant principal. După Sfânta Liturghie, Francisc a transmis mesajul săptămânal Angelus de duminică şi binecuvântarea sa.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri