Sari la conținut

350 de oameni evacuați dintr-un mall din Iași

Panică intr-un mall din Iaşi. Peste 350 de adolescenţi au fost evacuaţi dintr-un centru comercial în urmă cu puţin timp. Tinerii participau la o întâlnire cu vloggerul Ilie din Chişinău. Persoana care a anunțat serviciul de urgență a spus că mai multor persoane li s-a făcut rău.

Un telespectator Digi24 ne-a semnalat imaginile de la eveniment. Se observă că tinerii se îmbulzesc iar unii chiar strigă că „nu mai este loc în spate”. 

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan, a declarat într-o intervenție telefonică la Digi24 că la ora 16:56 a fost anunțat la 112, ISU Iași a fost anunțat că la un eveniment organizat într-un mall s-a creat stare de panică și că este necesară intervenția echipajelor de urgență.

La fața locului s-au deplasat mai multe ecchipaje de specialitate.

La evenimentul organizat la etajul al doilea participau aproximativ 350 de persoane, în cea mai mare parte copii, s-a procedat la evacuarea persoanelor prezente la eveniment, nefiind persoane care să necesite îngrijiri medicale”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Iași.

Silvia Bolohan a precizat că „prin apelul de la 112 apelantul a sesizat că ar fi copii care necesită îngrijiri medicale, probabil că a apreciat că spațiul este insuficient pentru numărul de persoane”.

În legătură cu autorizația pentru eveniment, având în vedere că participau peste 200 de persoane, purtătorul de cuvânt a declarat că „la fața locului s-a deplasat o echipă de inspectori care să verifice dacă au fost îndeplinite condițiile și au fost respectate măsurile de securitate”. Astfel, organizatorii riscă să fie amendați dacă nu au respectat regulile.