TIMIȘ. Patru foști ofițeri SRI sunt suspectaţi de crimă. Ce spune SRI

Data publicării:
19112012 20fier 20sri-34255

Suspecțiiau susținut în fața procurorilor Parchetului Militar că nu au făcut altceva decât să pună în aplicare ordinele primite de la ofițer. Victima, care ar fi fost prinsă la furat fier vechi chiar din curtea SRI, ar fi fost interogată, iar ulterior bătută crunt.

Conform rechizitoriului procurorilor, victima a fost amenințată că dacă nu va colabora, atunci va fi împușcată și îngropată chiar în curtea SRI.

Conform raportului medico-legal, victima a murit din cauza hemoragiei interne provocate de bătaie. Cei trei militari au susținut că dacă nu ar fi fost urmat ordinele primite, ar fi riscat sa fie cercetați disciplinar.

După scandal, cei patru angajați au fost trecuți în rezervă, ei fiind cercetați acum pentru purtare abuzivă și lovituri cauzatoare de moarte.

SRI: Cei patru au acționat cu depășirea limitelor de reacție prevăzute de normele interne

„Cele patru foste cadre ale Serviciului Român de Informații - și aici este vorba despre patru soldați gradați voluntari și un ofițer, care ulterior au fost trecuți în rezervă, conform legilor, - au acționat cu depășirea limitelor de reacție prevăzute de normele interne care reglementează astfel de situații în care Serviciul Român de Informații a întreprins toate măsurile legale care s-au impus în acel moment, inclusiv prin cooperarea cu organele de urmarire penală, și aici mă refer la secția parchetelor militare, și a dispus trecerea în rezervă a acestora”, a declarat pentru Digi24 Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri