Sari la conținut

Cinci români au murit într-un accident în Marea Britanie

Cinci persoane care şi-au pierdut viaţa miercuri într-o coliziune între un camion şi maşina lor, pe o autostradă din Staffordshire, Marea Britanie, erau cetăţeni români, a anunţat poliţia locală citată de BBC News.

Patru femei şi un bărbat, toţi adulţi, care se aflau într-un Nissan Micra, au murit miercuri dimineaţă, în accident.

O a şasea persoană, care se afla tot în vehicul, pe locul din dreapta faţă, este la spital, în stare stabilă.

Şoferul camionului, un bărbat în vârstă de 60 de ani, din West Midlands, care a fost arestat iniţial sub suspiciune de conducere periculoasă, soldată cu decese, este cercetat în prezent în stare de libertate.

Poliţia a precizat că a informat Ambasada României la Londra în legătură cu situaţia.

Printre victime se află şi doi soţi originari din localitatea Tulnici din judeţul Vrancea, care plecaseră din ţară pentru un loc de muncă mai bine plătit, spune primarul comunei din care provin cei doi români.

„O familie de oameni modeşti, mai sărmani. Au un fiu plecat la muncă în Germania, şofer pe tir. Plecaseră în Anglia să câştige un ban ca să îi poată lua o casă copilului. Am aflat de la rudele unor români care locuiesc şi muncesc acolo, cu familia decedată, apoi confirmrea a venit de la fiul celor doi soţi. Vineri avem şedinţă de consiliu local şi o să propun să îi ajutăm financiar pentru ca familia să îi poată aduce în ţară, să îi îngroape creştineşte în satul natal”, a declarat pentru News.ro primarul localităţii Tulnici.

Sursa: News.ro