Toni Greblă: Modificările Codului Penal trebuie reexaminate obligatoriu

Data publicării:
Toni Grebla psd -Mediafax Foto-Gabriel Petrescu

Declaraţia politică a preşedintelui PNL mi se pare corectă, în sensul în care, după ce la Cameră au fost adoptate aceste modificări la Codul Penal, care au produs atâta emoţie în cancelariile ambasadelor occidentale, este normal că având în vedere şi declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, ca acest proiect de lege, înainte de promulgare, să fie retrimis pentru reexaminare”, a declarat senatorul PSD Toni Greblă într-o intervenție telefonică la Digi24.

Potrivit acestuia, reexaminarea va fi făcută mai întâi în Senat şi apoi în Cameră, în calitate de cameră decizională.

„Trebuie reexaminat obligatoriu, nu numai cu CSM, ci şi cu ICCJ şi cu Parchetul şi cu asociaţiile profesionale ale magistraţilor pentru ca răspunsul celor două comisii să poată scoate, dacă e cazul, un text modificator. [...] Orice modificare în acest capitol foarte flexibil trebuie făcut transparent şi cât se poate prin consens cu toate puterile, în lupta împotriva corupţiei”, a mai spus senatorul PSD.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat că partidul pe care îl conduce a propus rediscutarea modificărilor Codului Penal şi respingerea tuturor prevederilor interpretate în sensul unei „superimunităţi” a parlamentarilor.

Camera Deputaţilor a aprobat marți o modificare legislativă importantă: prin schimbarea unor articole din Codul penal, parlamentarii s-au scos din categoria funcţionarilor publici. Au redus, prin aceeaşi decizie din plen, şi pedeapsa pentru conflictul de interese de la cinci la trei ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri