Un camion cu clei s-a răsturnat pe calea ferată. Traficul feroviar între Ardeal și Moldova, blocat timp de 4 ore

Data actualizării: Data publicării:
tir cu clei

Traficul feroviar între Transilvania şi Moldova a fost blocat timp de patru ore după ce un tir încărcat cu clei s-a răsturnat pe calea ferată, în zona localităţii Iacobeni, lângă Vatra Dornei, judeţul Suceava.

Actualizare 15:00 -  CFR informează că traficul feroviar între stațiile Iacobeni şi Argestru a fost reluat la ora 14.40, în condiții de siguranță.

„Circulaţia feroviară în zona localităţii Iacobeni a fost închisă la ora 10.15, după ce o autocisternă încărcată cu clei s-a răsturnat pe calea ferată. Reprezentanţii locali ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care au coordonat întreaga operaţiune de intervenţii, au luat toate măsurile necesarepentru evitatarea unui eventual pericol de explozie, fiind necesară şi oprirea alimentării cu energie electrică a liniei de contact.

De asemenea, echipele de intervenţie feroviară şi ale autorităţilor locale au acţionat cu utilaje auto pentru scoaterea autoutilitarei de pe linia de cale ferată şi cu personal specializat pentru verificarea componentelor infrastructurii feroviare, a liniei de cale ferată şi repunerea sub tensiune a liniei de contact, astfel încât traficul pe distanţa Iacobeni - Argestru să fie reluat în condiţii de siguranţă.

Din cauza acestui eveniment rutier, două trenuri de călători vor ajunge la destinaţie cu întârziere, este vorba despre trenul IR 1833 (Iaşi - Timişoara Nord) care a staţionat de la ora 10.38, pe toată perioada intervenţiei, în gara Iacobeni, şi perechea lui, IR 1832, care circulă în relaţia Timişoara Nord - Iaşi, cu staţionare de la ora 13.50, în gara Argestru”, transmite CFR, într-un comunicat


Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, o autocisternă plină cu clei s-a răsturnat, vineri, pe calea ferată între localităţile Vatra Dornei şi Iacobeni.

”Şoferul a rămas încarcerat şi a fost extras de catre un pompier militar botoşănean, aflat în timpul liber, înainte de sosirea echipajelor de la Vatra Dornei”, au preciat reprezentanţii ISU.

Bărbatul a fost preluat de către medici, fiind conştient.

La rândul lor, reprezentanţii Centrului Infotrafic au transmis că, din cauza accidentului, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 502 este oprită între staţiile Vatra Dornei şi Iacobeni.

Traficul rutier pe DN 17 Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei nu este afectat, scrie News.ro.

Potrivit CFR, din motive de siguranţă, trenul IR 1833 (care circulă în relaţia Iaşi – Timişoara Nord) a fost oprit în staţia Iacobeni, la ora 10.38.

”CFR SA informeză că au fost luate măsurile de siguranţă şi nu există pericol de explozie, însă traficul feroviar pe relaţia Iacobeni - Argestru rămâne închis până când autocisterna va fi îndepărtată de pe şine”, anunţă CFR. 

Cisterna are 40 de tone şi au fost solicitate macarale de mare tonaj pentru a o putea ridica, astfel încât să fie reluat traficul. 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri