Tragedie de Crăciun. O fetiță și bunica ei au murit într-un incendiu, în Capitală

Data actualizării: Data publicării:
casa arsa de craciun

Tragedia a lovit noaptea trecută o familie din Capitală. O fetiţă de şase ani şi bunica ei de 82 de ani au murit carbonizate, după ce casă din sectorul 1, în care locuiau a fost curpinsă de flăcări. În momentul în care au ajuns la intervenţie, pompierii nu au mai putut face nimic pentru ele. Se pare că mama copilului se află la muncă în momentul în care a izbucnit incendiul, iar la aflarea veştii femeii i s-a făcut rău şi a fost dusă la spital.

Au fost identificate 2 victime, o femeie de 82 de ani și un copil de 6 ani. Carbonizate. Nu s-a mai putut face nimic. Mama copilului este într-un șoc postraumatic, a fost evaluată și transportată la Elias pentru a fi stabilizată”, spune Bogdan Zamfir, medic UPU SMURD.

A fost foarte mult fum și foarte greu au fost de identificat victimele datorită materialelor combustibile depozitate peste tot, și în ușile de acces, și la nivelul balconului. Nu am putut pătrunde pe nicăieri. Victimele se aflau la etaj. Au încercat să coboare la parter și pe scară scării au fost surprinse de incendiu, s-au intoxicat cu fum și au decedat”, declară Ionel Solomon, Detașamentul de Pompieri Dămăroaia.

Pompierii au fost anunțați în jurul orei două de un incendiu cu două victime. Au identificat în scurt timp victimele, însă nu le-au putut salva, pentru că le-au găsit într-un stadiu avansat de carbonizare.

Mama copilului a venit la faţa locului atunci când a aflat de accident. A avut nevoie de asistenţă medicală şi a fost transportată la Spitalul Elias din Capitală. Intervenția pompierilor a fost dificilă. A ars doar o cameră, însă materialele combustibile depozitate în locuința au dus la degajări mari de fum.

Înafară de aglomerarea de materiale combustibile, pompierilor le-a fost greu să se deplaseze din cauza materialelor textile depozitate, ușilor blocate cu șifoniere. Nu se cunoaște motivul incendiului, dar se presupune a fi iscat de o butelie de gaz.

La față locului s-au deplasat cu patru autospeciale, trei autospeciale de apă și spumă, o ambulanță, o descarcerare şi o autospecială de salvare de la înălțime

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri