Traian Băsescu, citat ca suspect la Parchet, atac la Gabriela Firea: „A transferat bani de la Crescent”

Data publicării:
basescu fb maini

El le-a spus jurnaliștilor că va merge, miercuri, la Parchetul General în calitate de suspect.

La plecarea de la sediul PMP, el a lansat un atac dur la adresa Gabrielei Firea. Fostul președinte a spus că aceasta a luat, ca împrumut, bani de la Crescent pentru o firmă din cadrul Grivco, dar pe care nu i-a mai dat înapoi. Este vorba despre „spălare de bani”, a mai spus Traian Băsescu.

Mi-au transmis o scrisoare prin care aflam că sunt suspect. (...) Sunt un suspect pentru că am deranjat-o pe doamna Firea, dar cred că doamna Firea ar fi bine să aibă grijă - și asta nu e șantaj, nu e amenințare, e doar informație publică - dacă își aduce aminte să fi semnat vreo hârtie prin care tot împrumuta așa, an de an, și nu îi dădea înapoi, 400.000 de euro și 1.800.000 de dolari de la Crescent și îi transfera într-o companie care era în grupul domnului Voiculescu”, a spus fostul președinte. 

Avocatul Gabrielei Firea, Lucian Bolcaş, a precizat ieri că Traian Băsescu a fost citat de procurori pentru a da explicaţii în dosarul în care Gabriela Firea îl acuză de şantaj şi ar urma să se prezinte la audieri în cursul zilei de miercuri. Apărătorul Gabrielei Firea a adăugat că va asista la audierea fostului şef al statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri