Traian Băsescu: Funcționarii să nu mai opereze calculatorul ca pe o mașină de scris

Data publicării:
csat 2 basescu 1 oct

„Mai e un aspect în România: discrepanța între evoluția sectorului privat - care vrea, merge înainte, vrea să se optimizeze – și voința redusă a sectorului de stat de a se implica în acest joc, a oamenilor, a bugetarilor, pe care nu-i blamez. În primul rând, ei trebuie pregătiți, vor trebui făcute cursuri pentru ca funționarii, indiferent ce partid i-a trimis acolo în diverse funcții și pilele cui sunt, să învețe să opereze calculatorul nu ca pe o mașină de scris”, a declarat Traian Băsescu, aflat la Bruxelles, unde a participat la un summit UE dedicat domeniului informatic.

 „Avem miliarde investite în mașini de scris, în mașini de scris în ministere, în primării, pentru că le folosesc doar ca să scrie, nu să interacționeze cu cetățeanul, cu instituțiile și așa mai departe”, a insistat șeful statului.

Președintele a menționat și o altă problemă pe care o are România – comunicarea defectuoasă între bazele de date. „Este o prioritate majoră ca funcționarul de la Casa Națională de Sănătate, de exemplu, să aibă acces în baza de dare a Ministerului Muncii, să vadă dacă e pensionar sau nu e pensionar, dacă se încadrează într-o formă de plată sau nu..., deci interoperabilitatea bazelor de date”, a spus președintele.

El a precizat, răspunzând unei întrebări referitoare la polemica dintre el și Victor Ponta, că, personal, scrie la calculator. „Vă pot confirma consilierii mei că dacă vor să mă supere trebuie să-mi trimită un document pe hârtie la cabinet. În afară de cele pe care trebuie să le aprob, totul trebuie să vina pe internet”, a afirmat președintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri