Traian Băsescu se adresează astăzi Parlamentului. Senatorii PNL boicotează discursul preşedintelui

Data publicării:
11032013 20toma-54193

Preşedintele Traian Băsescu se va adresa Camerelor reunite ale Parlamentului la ora 15.00, au decis, ieri, Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Liderul senatorilor liberali, Puiu Hașotti, a anunțat că în grupul senatorilor liberali a fost consens - nimeni nu dorește să participe la discursul şefului statului. Anterior, președintele Senatului, Crin Antonescu, anunțase că nu este interesat de discursul președintelui, pentru că, în opinia sa, Traaian Băsescu nu mai are legitimitate. El a adăugat că, probabil, de aceeași părere sunt și alți parlamentari.

Deputații PNL nu au votat însă, în grup, dacă vin sau nu în plen la discursul lui Traian Băsescu.

Pe de altă parte, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat că nu vede de ce ar trebui ca parlamentarii PSD să nu vină marți în plen, subliniind că s-ar da prea mare importanță gestului „normal” al președintelui de a se adresa Parlamentului.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, că va participa la şedinţa de plen reunit în care preşedintele Traian Băsescu se va adresa Parlamentului, el arătând că dacă omologul său de la Senat, Crin Antonescu, pleacă, atunci „cineva trebuie să şi muncească”.

Rugat să comenteze această declarație a colegului de alianță, Puiu Haşotti a susţinut că neparticiparea la şedinţa de plen nu ţine de muncă. „Nu este vorba de muncă, este vorba de un gest politic şi gestul politic este tot o muncă, dacă vreţi o decizie care înseamnă o atitudine politică (...) Domnul preşedinte Zgonea înţeleg că mâine va conduce lucrările Camerelor reunite, iar parlamentarii liberali, senatorii liberali vor munci în comisii, vor munci unde vor crede de cuviinţă", a afirmat liderul senatorilor PNL.

Întrebat despre posibilitatea ca PSD să aibă o altă abordare, liderul liberal Puiu Hașotti a spus că „nu e cu supărare”, iar grupurile parlamentare ale fiecărui partid ar trebui să aibă oarecare independență de decizie.

„Eu cred că suntem în USL, trebuie să avem poziţii comune, sunt însă momente, sunt cazuri în care grupurile parlamentare trebuie să dea dovadă de o independenţă politică şi cred că întreaga opinie publică solicită ca grupurile parlamentare să aibă şi decizii politice”, a răspuns senatorul PNL.

Victor Ponta: O să fiu la începutul discursului lui Băsescu, apoi mă duc la Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că, în calitate de prim-ministru, va participa la începutul discursului preşedintelui Traian Băsescu din Parlament, după care va pleca la Guvern şi a arătat că fiecare parlamentar are o opţiune de a fi prezent sau nu.

„Eu sunt prim-ministru şi, pe baza unei relaţii instituţionale normale, o să fiu la început, după care trebuie să merg înapoi la Guvern, pentru că trebuie să mă întâlnesc cu ministrul britanic pentru relaţii europene. Fiecare grup, fiecare parlamentar are o opţiune, cei de la PSD fac ce cred ei mai bine”, a precizat luni Victor Ponta, întrebat despre participarea la discursul preşedintelui Băsescu din Parlament.

Ponta a adăugat că „e în regulă” că parlamentarii liberali nu au o poziţie comună cu cei de la PSD şi nu vor participa la discursul şefului statului şi a arătat că „numai la PCR şi PDL erau toate părerile la fel. La noi, mai gândeşte fiecare cu mintea lui", a punctat copreședintele USL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri