Transportatorii discută cu Mișu Negrițoiu, la sediul ASF

Data actualizării: Data publicării:
NEGRITOIU LA JDS AGERPRES
Foto: Agerpres

O delegație a transportatorilor a ajuns în jurul orei 14:30 la sediul Autorității pentru Supraveghere Financiară, unde discută cu șeful instituției, Mișu Negrițoiu.

Transportatorii spun că sunt în acest moment primiți de Mișu Negrițoiu în audiență. Ei i-au cerut zilele trecute demisia președintelui ASF.

Autorizația pentru protestul din Piața Victoriei expiră la ora 15:00. Ei sunt nemulțumiți de tarifele mari ale asigurărilor auto obligatorii.

Protestatarii au bannere prin care transmit că vor siguranţă rutieră şi cu mesajul „Negriţoiu vinovat pentru tot ce s-a întâmplat şi el trebuie arestat”, ei cerând premierului Dacian Cioloş alcătuirea unui grup de lucru format din specialişti pentru stabilirea tarifelor RCA.

La protestul transportatorilor s-au alăturat și taximetriști din București.

Patronatele din transporturile rutiere — UNTRR, FORT, APULUM, APTE 2002 — au solicitat Guvernului ca în textul Ordonanței de Guvern tarifele RCA să fie înghețate la valorile medii ale daunelor existente în evidențele ASF și nu la nivelul celor care se vor calcula în viitor.

Circulaţia este restricţionată pe Şoseaua Kiseleff, de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei şi de la Piaţa Arcul de Triumf până la Piaţa Presei, permiţându-se permanent circulaţia pe Strada Arhitect Ion Mincu.

De asemenea, circulaţia este resistematizată, prin asigurarea traficului pe două benzi pe sens în faţa clădirii Guvernului, între Bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bulevardul Lascăr Catargiu.

Traficul rutier se va desfăşura pe Calea Victoriei, Bulevardul Ion Mihalache, Strada Buzeşti şi Bulevardul Lascăr Catargiu. Restricţiile de circulaţie se vor aplica pâna la ora 17.00.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri